Domaći lijek protiv cista

cista, jajnici

Ciste na jajnicima su manji ili veći mjehuri ispunjeni tečnom masom a nastaju unutar ili na površini jajnika. One su u najvećem broju slučajeva benigne prirode, ali i kao takve mogu biti uzrok raznih tegoba kod žena. Sa druge strane, mnoge žene i ne znaju da imaju cistu na jajniku, jer im ne uzrokuju nikakve tegobe.

Često se dešava da ciste na jajnicima same od sebe nestaju nakon nekoliko meseci. Medjutim, ako se ne povlače a pri tom prave ozbiljne smetnje, potrebno ih je lečiti ili ukloniti kirurškim putem. Postoje i prirodni lijekovi koji mogu ublažiti neke simptome, smanjiti veličinu ciste, pa čak i ukloniti ih u potpunosti.

Za recept vam je potrebno:

Pola litre medicinskog alkohola (postotak nije bitan);
Pola kilograma domaćeg meda;
0,75 litara crnog vina (po mogućnosti nekog kvalitetnog);
Pola kilograma kave od cikorije (primjer: kavovina Divka, Kneipp i sl.);
150 grama listova aloe vere bez bodlji (biljku ne zalijevati sedam dana prije branja listova).
Listove aloe očistite od bodlji i sameljite u blenderu. Dodajte ostale sastojke i dobro promiješajte. Stavite smjesu u veću teglu (barem od 3 litre), zatvorite je i ostavite na tamnom i hladnom mjestu dva tjedna. Nakon što odstoji, procijedite smjesu kroz gazu i stavite je u staklene boce. Dobivenu tekućine treba piti sat, dva prije obroka tri puta dnevno jednu jušnu žlicu. Bitno je da tekućinu ne miješate s hranom, tako da vaš obrok treba biti dva sata poslije uzimanja ovog lijeka.

Za učinkovitost i temeljito rješavanje cista, preporuča se uzeti dvije doze ovoga lijeka. Najbolje je pripremiti još jednu dozu kada ste pred kraj s prvom. Na sreću, ne možete prekoračiti preporučenu dozu kao kod farmaceutskih lijekova, pa sami procijenite koliko vam je potrebno kako biste se riješili cista u tijelu. Svi navedeni sastojci, posebice aloe vera u kombinaciji s alkoholom i med, koriste se u narodnom liječenju kod malignih oboljenja, bronhitisa i astme te angine pektoris i zakrčenja krvnih žila. Dakle, ukoliko pored cista imate problema s navedenim bolestima, ovaj recept je definitivno za vas!

alternativa.hr