Đumbir protiv mučnine i smetnji u probavi

đumbir, ljekovito bilje, ljekovita svojstva, smiruje probavni trakt, antioksidativno djelovanje, sprečavanje mučnine, protiv povraćanja, za trudničku mučninu, prirodni lijek, đumbir, antireumatik, upala zglobova, ljekovito bilje, artritis
Kada spominjemo đumbir , u većini slučajeva se misli na korijen biljke.Malo tko nije čuo za ovaj jako ljekoviti korijen, a najčešće se koristi u kombinaciji sa domaćim medom.

Ako gledamo kroz povijest, đumbir ima dugu tradiciju kao jako učinkovit prirodni lijek za ublažavanje simptoma gastrointestinalnih problema. U alternativnoj medicini, đumbir se smatra kao izvrstan odabir protiv nadimanja, jer on potpomaže oslobađanje plinova iz trbuha. Također, dobar je i crijevni spazmolitik jer đumbir opušta i smiruje probavni trakt.

Mnogobrojna moderna znanstvena istraživanja su dokazala da đumbir uistinu posjeduje brojna ljekovita svojstva, uključujući antioksidativno djelovanje, sposobnost da inhibira stvaranje upalnih spojeva, te pojača protuupalne učinke.

Đumbir olakšava gastrointestinalne probleme

Nedavno provedena studija pokazala je da đumbir dosta učinkovito prevenira simptome mučnine tijekom putovanja, posebice morske bolesti. Jedna studija je pokazala da đumbir daleko bolje djeluje na sprečavanje mučnine tijekom putovanja, nego što to rade konvencionalni lijekovi koji se danas dosta često koriste. Nadalje, đumbir smanjuje sve simptome povezane s mučninom uključujući vrtoglavicu, mučninu, povraćanje i hladno znojenje.

Sigurna i učinkovito otklanjanje mučnine i povraćanja u trudnoći

Đumbir je odličan protiv povraćanja, a postoje naznake da će biti vrlo koristan za ublažavanje mučnina i povraćanja kod trudnica. Svi smo čuli za trudničku mučninu, e pa sada znamo da će đumbir biti lijek kojim se ona može liječiti. Đumbir se može koristiti i za liječenje najtežeg oblika mučnine, hyperemesis gravidum, stanja koje obično zahtijeva hospitalizaciju. U jednom provedenom eksperimentu, pokazalo se da korijen đumbira dovodi do značajnog smanjenja mučnine i broja pojave povraćanja, kod žena u ranoj trudnoći. Za razliku od konvencionalnih lijekova protiv mučnine i povraćanja, koje mogu naškoditi nerođenoj bebi, đumbir je iznimno siguran, potpuno prirodni lijek, koji jako dobro djeluje i u manjim neznatnim dozama.

biljke-kao-lijek.blogspot.nl