Dijete: Pretrpavanje voćem i povrćem neće zavarati glad

bobičasto voće
bobičasto voće
Oni su otkrili da ljudi koji dan započnu voćem ili voćnim sokom, tijekom obroka unesu i do 100 kalorija više od onih koji to ne čine. Razlog tomu je što jedenje voća ili povrća prije svakog obroka samo otvara apetit i potiče da pojedete još više, piše Daily Mail.

Prosječni unos kalorija na dan kod onih koji se pokušavaju zasititi voćem i povrćem na kraju je i do 400 kalorija veći, izvijestili su znanstvenici. Oni su otkrili kako je mnogo pametnije rješenje započeti obrok proteinima poput ribe ili mesa uz dodatak salate.

Teorija kako će vas voće i povrće zasititi do te mjere da ne osjećate glad nije istinita, a to se osobito odnosi pijete li sokove od voća i povrća. Iako nutricionisti savjetuju što češće jesti voće i povrće, ljudska prehrana se ne smije bazirati na njima jer su našem tijelu potrebne konkretne kalorije kako bi ono dobro funkcioniralo.

"Dijete koje se temelje na zdravim navikama poput jedenja voća i povrća mogu zavarati i rezultirati početnim mršavljenjem, no nakon što pregladnite naposljetku ćete pojesti još više glavnog jela. Na početku možda i smršavite, no kilogrami će se brzo vratiti", zaključila je nutricionistica, Barbara Rolls.