Čisti jetru i jača imunitet

Čisti jetru i jača imunitet
Sudjeluje u regulaciji rada probavnog sustava, metabolizma, imuniteta i apsorpciji nutritivnih spojeva koje unosimo putem prehrane. Kako bi jetra mogla pravilno funkcionirati, tako je potrebno s vremena na vrijeme raditi detoksikaciju cjelokupnog organizma.

Ako želite potaknuti rad jetre i eliminirati nakupljene toksine, stručnjaci preporučuju da počnete svakodnevno ispijati čaj od kurkume, limuna i đumbira.


Limun ublažava upalu u tijelu, ima diuretsko djelovanje i potiče eliminaciju toksina. Limun ima moćno antibakterijsko svojstvo, potiče rad probavnog sustava, ublažava probavne smetnje, regulira razinu krvnog tlaka i smanjuje učestalost glavobolja.

Đumbir ima moćno protuupalno svojstvo, potiče rad probavnog sustava, ublažava mučnine, bolove u zglobovima i mišićima, potiče rad probavnog sustava, apsorpciju nutritivnih spojeva i odličan je za ublažavanje simptoma predmenstrualnog sindroma.

Kurkuma jača imunitet, ublažava upalu u tijelu i simptome kroničnih autoimunih bolesti. Kurkuma ima moćno antioksidacijsko i protugljivično svojstvo, a istraživanja su pokazala da je odlična u borbi protiv kancerogenih stanica.