Čišćenje organizma ne mora biti komplicirano

đumbir, oblog, salo, đumbir, djeluje protuupalno, protiv migrene, Čisti toksine, đumbir, topla limunada, detoksacija , sredstvo za detoksaciju, sredstvo za detoksaciju, detoksacija , čišćenje organizma , jetra, masna jetra, pomaže u detoksikaciji jetre, detoksacija , sredstvo za detoksaciju, kurkuma
Pridržavajte se ovih jednostavnih uputa i uskoro ćete se osjećati puni energije.

Voda

Pijte što više vode! Voda je važna za naše zdravlje, trebate piti 8-10 čaša izvorske ili očišćene vode svaki dan. Na taj način će se iz vašeg organizma eliminirati toksini, poboljšat će vam se metabolizam, raspoloženje i izgled kože.

Zeleno povrće

Brokula, kelj i špinat obiluju vitaminima i mineralima. Konzumiranje zelenog povrća poboljšava imunitet, čisti organizam od toksina. Jedite ga što više možete - u sirovom obliku, dinstano ili kuhano na pari, u salatama ili domaćim zelenim sokovima.

Isprobajte zeleni sok za detoksikaciju jetre!

Integralne žitarice i mahunarke

Odličan izvor antioksidanata, vitamina, minerala, proteina i dijetalnih vlakana su upravo mahunarke i integralne žitarice. U svoju prehranu uključite i divlju ili smeđu rižu, kruh od integralnog brašna, različite vrste graha, leću, slanutak.

Limun

Limun pomaže eliminirati toksine iz organizma. Započnite dan sa čašom tople vode, u koju ste istisnuli polovicu limuna. Odmah ćete se osjećati bolje, a nakon nekog vremena primijetit ćete da imate više energije i gubite kile.

Saznajte kako detoksicirati tijelo svaki dan!

Dodatni savjeti

Odmarajte se!
Ranije idete na spavanje.
Lagano vježbajte
Provodite više vremena u prirodi, šećući i udišući svježi zrak
Promijenite način pripremanja hrane. Umjesto pržene i pečene hrane jedite što više svježeg voća i povrća
Pravite domaće sokove od voća i povrća.
Što trebate izbjegavati tokom detoksikacijske dijete?

Nemojte konzumirati alkohol, kavu i gazirane napitke. Smanjite cigarete, ili probajte prestati pušiti. Ne konzumirajte margarin, rafinirana ulja, bijeli šećer, glatko brašno. Izbjegavajte tešku, prženu i masnu hranu.