Četiri načina kako se nositi s naglom promjenom vremena

pms, bol, ublažavanje, menstruacija, seks, zdravlje, mjesečnica, bol, lijek, žene, problemi, menopauza, uši, zujanje, žene, pogreške, usamljenost, ljudi, stvari, zdravlje, uši, zujanje, zdravlje, razlozi, žena, mjesečnica, sunčanje, obim menstrualnog krvarenja, mjesečnica, razlozii, pms, djevojke, cure djevojke, stvari, tamponi, savjeti, način, promjena vremena, tvrdoglavost, život, umor, vježbanje, glazba, znakovi, život
Nakon "zimskog sna" jedva ste dočekali buđenje uz temperature iznad nule, no umjesto aktivnog dana u prirodi, glavobolja vas je prikovala za krevet.

Skokovi temperature s hladnog na toplo ili obrnuto utječu na tlak, srce i cirkulaciju općenito, što u konačnici može dovesti do glavobolje. Osjećaj nemoći kada vam bolovi poremete planove, zamijenite savjetima koje vam donosimo i time prestanite biti rob meteoropatije.

1. Pratite vremensku prognozu

Kao što svakog jutra prije izlaska provjeravate kakva je temperatura kako biste donijeli odluku što obući, tako provjerite i razlikuju li se radikalno jutarnja i dnevna temperatura kako biste pripremili tijelo na ono što dolazi.

Ako ste jedna od onih osjetljivijih na promjene vremena, kod prvih simptoma glavobolje možete uzeti paracetamol i riješiti je se kako vam ne bi obuzela čitav dan.

2. Izađite u prirodu i aktivirajte se

Bilo koji oblik tjelesne aktivnosti u trajanju od najmanje pola sata dnevno, učinit će organizam stabilnijim i otpornijim na vremenske promjene. Još je bolje ako se fizička aktivnost odvija u prirodi na čistom zraku.

Svejedno je jeste li se odlučili na brzo hodanje ili ste dio aktivnog grupnog treninga, aktivnosti u prirodi pomoći će vam da se riješite stresa i bolje osjećate, a uz to vam mogu smanjiti šanse za pojavu glavobolje.

3. Neka vaša prehrana bude raznolika i puna vitamina

Zdrava i pravilna prehrana bogata voćem i povrćem dobar su preduvjet za ublažavanje negativnih posljedica vremena.

Uz raznoliku prehranu važano je i redovito unošenje vode, po mogućnosti obogaćene kisikom. Preporuča se dnevni unos od 2 do 3 litre, ovisno o spolu i aktivnostima.

4. Zamijenite kavu biljnim čajem

Kako bi se lakše nosili s meteoropatijom pomoć možete potražiti u opuštanju s različitim biljnim napitcima ili obogaćivanjem obroka s dodacima prehrane.

Biljni čajevi poput kamilice, pasjeg trna ili limete pomažu opustiti živce. Osim što ćete uživati u raznim mirisima prirodih čajeva, oni će vam pomoći da prebrodite nagle promjene vremena sa slatkim okusom u ustima.

Zadovoljna.hr