Česta greška kod tuširanja koja se svima 'omakne'

Česta greška kod tuširanja koja se svima 'omakne'
Jeste li ikada nakon tuširanja ručnikom kojim brišete tijelo obrisali i lice? Ako je vaš odgovor potvrdan, to znači da ste napravili jednu od najvećih greški kod tuširanja na koju mnogi nisu 'imuni'.

Tijelo je 'dom' mnogim bakterijama koje se nakon tuširanja prenose na ručnike. Ako ih nepravilno sušimo i ne peremo ih dovoljno, na njima se stvaraju gljivice potencijalno opasne za naše zdravlje.

"Ručnikom za tijelo dotičemo i intimne dijelove poput vulve i anusa. Upravo zbog toga njime nikada ne bismo smjeli brisati lice." Piše zadovoljna.hr.

Ručnikom za tijelo dotičemo i intimne dijelove poput vulve i anusa. Upravo zbog toga njime nikada ne bismo smjeli brisati lice jer tako na osjetljivo područje prenosimo razne bakterije koje mogu izazvati razne posljedice. Oči mogu postati 'žrtva' konjuktivitisa, a preko usta bakterije poput E.Coli mogu dospjeti u naš organizam, a ne samo egzistirati na njegovoj površini.

Bakterije s ručnika za tijelo na licu mogu uzrokovati i manje ozbiljne, ali estetski neugodne probleme poput akni i prištića.

Zbog toga dermatolozi savjetuju da za brisanje lica uvijek imamo poseban ručnik koji treba redovito prati. Preporučeno je da ga zamijenite svaka dva dana, pogotovo ako imate problematičnu kožu lica. Na ručniku se skupljaju ostaci sebuma, šminke i nečistoća koje brisanjem možemo vratiti na lice.