ZBOG OČUVANJA KLIME I KOŽE Sve veći broj holivudskih zvijezda koje se kupaju jednom tjedno

tuširanje, Jennifer Aniston Brad Pitt, Ashton Kutcher, mila kunis

Mila Kunis, Ashton Kutcher, Jennifer Aniston imaju nešto zajedničko. Tuširaju se jednom tjedno ili svako par dana zbog održavanja svoje kože, ali i sprječavanja širenja štetnih posljedica po okoliš i klimatske promjene.

Tvrde kako je i za osobe koje imaju kožne probleme ili jednostavno osjetljiviju kožu zapravo ne prakticirati tuširanje svakoga dana. No to ne znači da zbog nesvakodnevnog tuširanja čovjek mora smrdjeti, podrazumijeva se svakodnevna promjena donjega više te održavanje redovne i potrebne osobne higijene.

Počelo je tako što su Ashton Kutcher i Mila Kunis nedavno na podcastu Daxa Sheparda i Monice Padman za Armchair Expert rekli da rijetko kupaju sebe ili svoju četverogodišnju i šestogodišnju djecu. “Ako vidite prljavštinu na njima, očistite ih. Inače, nema smisla", rekao je Kutcher, dodajući da on osobno sapuna svakodnevno samo pazuhe i međunožje te ništa više. Kunis čisti lice dva puta dnevno, ali je rekla: “Ne perem tijelo sapunom svaki dan.”

Shepard i supruga Kristen Bell podržali su mini pokret protiv kupanja, rekavši da često zaborave okupati svoje šestogodišnje i osmogodišnje kćeri. "Veliki sam obožavatelj čekanja smrada", rekao je Bell. "Kada osjetite dašak, to je biološki način da vam damo do znanja da ga morate očistiti."

Ove priče o higijeni slavnih (ili nedostatku iste) zrele su za raspravu. No, zvijezde već godinama sapun koriste u minimalnim količinama. Brad Pitt je priznao da je samo brisao pazuhe maramicama za bebe. Robert Pattinson jednom je slegnuo ramenima: "Ne vidim smisao u pranju kose."  Jennifer Aniston je 2007. godine otkrila da se tušira u trajanju od tri minute - uključujući i četkanje zuba! - kako bi uštedjela vodu.