Češnjak i crveni luk za jačanje imuniteta

češnjak, luk, zdravlje, češnjak, nuspojave, Priprema češnjaka, savjeti, ljekovitost, sastojak češnjaka, sumporni spojevi, masnoća, lijek, med, češnjak, eliksir, zdravlje, juha, antibiotici, češnjak, češnjak, toksini u organizmu, krv, čišćenje krvi, kućni lijekovi, herpes, prirodni lijek, namirnice, zima, virusi, bakterije, zdravlje, češnjak, antibiotik, Slow Food, Varenik, prirodni antibiotik, antibiotik, e.coli, češnjak, zadah, češnjak, krvni tlak, dnevna doza, češnjak, ljuska od češnjaka, češnjak, Priprema češnjaka, češnjak, miris, antibiotici, lijek, češnjak, lijek, češnjak

Japanska prehrana je primjer kako se može ojačati imunitet, a kao dokaz njezine učinkovitosti su dugovječni Japanci. Ipak, svako podneblje pruža dovoljno prirodnih saveznika za jačanje tijela tako da nema potrebe tragati za egzotičnim i često skupim dodacima prehrani. Pogledajte neke od jednostavnih metoda:

1. Ulje sjemenki lana

Pretjerana konzumacija visokozasićenih masti i mali unos esencijalnih masnih kiselina rezultira taloženjem masnih naslaga. Veći unos kvalitetnih masti zapravo smanjuje potrebu za taloženjem u tijelu. Omega 3 masne kiseline iz lanenog ulja s 55-65 posto Omega 3 i 15 do 25 posto Omega 6 masnih kiselina. Preporučena doza je jedna ili dvije žličice na dan. Budući da je ulje gorko, možete ga lakše progutati umiješanog u salate ili jela.

2. Vitamin C

Sodium Ascorbate prah je oblik vitamina C koji djeluje protiv virusa i baterija prije svega pospješujući imunitet napadnutog organizma. Ljudsko tijelo ne sintetizira vitamin C, a preporučena doza iznosi 60 mg na dan. To se jednostavno postiže konzumacijom svježeg voća i povrća.

3. Ljute paprike

Jedna od najveličanstvenijih biljaka je ljuta paprika. Dobro je poznato njezino djelovanje na cirkulaciju, pomaže u održavanju zdravog tlaka i snižavanju razine lošeg kolesterola. Biljka dobro djeluje i na probavu, a pomaže i kod problema s plinovima.

4. Mir i odmor

Jedan od najsigurnijih načina da se razbolite je životni stil koji uključuje kronični stres i osjećaj umora. I negativne emocije i brige također loše djeluju na imunitet. Dakle, jačanje imunološkog sustava zahtjeva sasvim suprotno - dovoljno spavajte, odmarajte se i unesite smijeh u život.

5. Tjelovježba

Ukoliko sad ne vježbajte, počnite odmah. Šećite i krećite se što češće i više možete. Znojenje i kretanje poboljšavaju rad imuniteta.

6. Jedite luk i češnjak

Redovito jedite češnjak i crveni luk. Njihovi sastojci dugoročno djeluju vrlo povoljno na imunološki sustav.

7. Upoznajte ljekovito bilje

Pročitajte nešto o ljekovitom bilju i upoznajte se s onim koje raste u vašoj blizini. Šteta je ne iskoristiti ga.

8. Pijte čajeve

Nemate li vremena za istraživanje ljekovitog bilja, pijte zeleni i crni čaj. Sadrže antioksidante, bioflavonoide, tanine... Svi oni imaju antikancerogeno djelovanje.

9. Zapisujte što jedete

Tjedan ili dva zapisujte što ste pojeli tijekom dana i uočite loše navike. Unosite li previše masne hrane, rafiniranog bijelog brašna i šećera? Potrudite se da vam objedi budu raznolikiji i zdraviji.

10. Pijte dovoljno vode

Treba li to još jednom reći? Voda čini ogroman postotak našeg tijela. Unosite je često - barem sedam do osam čaša na dan.

dnevni list