Bliži se sezona prehlade i gripe, osnažite organizam 'medenim bombama'

kraljevski med, upozorenje, med, gripa, med, prirodni med, lažni med, med, lice, koža, zdrava i njegovana koža, med, kako prepoznati
Zanimljivo je spomenuti da srce svakodnevno ispumpa od 13 do 14 000 litara krvi za što troši mnogo glukoze kojom je med izvanredno bogat pa bi se ova namirnica svakako trebala naći na našim jelovnicima.

Prilikom odabira meda raspitajte se o njegovim proizvođačima i odaberite po mogućnosti med iz eko uzgoja domaćih proizvođača, što znači da su pčele svoj mukorpni posao odradile u ekološki čistoj prirodi bez bilo kakvog zagađenja, te da su košnice koje koriste pčelari izrađene od prirodnih materijala, bojane isključivo eko bojama, te saće izrađene od ekološkog voska.

U podizanju imuniteta dragocjeno je i korištenje propolisa, cvijetnog praha te matične mliječi, ili pak kombinacije svih tih proizvoda kakve postoje na našem tržištu pod nazivima pčelinja bomba, ili iskra života...

Koji odabrati?

Bagremov med - izrazito svijetao med, blaga mirisa i okusa. Pomaže osobama koji imaju problema sa nesanicom, kod tegoba dišnih organa, ali djeluje i kao umirujuće sredstvo. Preporučuje se djeci i za poboljšanje fizičke i psihičke otpornosti, a time i za jačanje imuniteta organizma.

Livadni med - može biti tamniji i svjetliji, bogata je i ugodna okusa. Posebno se preporučuje osobama sklonim peludnim alergijama. Med dobiven od tisuću raznolikih cvjetova i grmolikog bilja.

Šumski med - medun ili medljikovac, med tamnocrvenkaste boje, gust i rastezljiv. Po okusu može biti opor do ugodno ukusan, ovisno o porijeklu, a sadrži i do 13 puta više minerala od drugih medova.

Izvor: Slobodna Dalmacija