Ako jedete sami, to je loše za vaše zdravlje, kaže istraživanje

doručak, nezdrave navike, Žitne pahuljice, bobičasto voće, pohani kruh, Tost, zdravlje, prehrana, manjkavost prehrane, doručak, preskakanje obroka, organizam, procesi u tijelu, doručak, Hrvati, doručak, greške, hrana za jelo, Mostar, edukacija, Celijakija , gluten, bezglutenski obrok, torta bez glutena, bezglutenska prehrana, ručak, doručak, hrana za jelo
...mogli biste se susresti s ozbiljnim zdravstvenim posljedicama, piše Index.hr.

Istraživanje je otkrilo da su oni koji jedu sami skloniji visokom kolesterolu i krvnom tlaku te drugim simptomima dijabetesa.

Istraživanjem je promatrano 7725 osoba. Oni koji su jeli sami imali su 45 posto povećani rizik od pretilosti i 64 posto veći rizik za razvoj metaboličkog sindroma.

Prema mišljenju Annalijna Conklina sa Sveučilišta Columbia, socio-ekonomski faktori i životni stil također igraju važnu ulogu.

"Muškarci koji nisu oženjeni i jedu sami, imaju puno lošije posljedice po zdravlje, a to je u skladu s nekim prijašnjim istraživanjima koja su provedena na temu veza i kvalitete prehrane", rekao je Conklin.

"Stresni životni događaji i nedostatak sna također igraju ulogu i povezuju se s metaboličkim sindromom", dodao je Conklin.