8 načina kako trčanje može postati vrlo zabavno

trčanje

Pred nama je još jedna sezona trčanja, a sve ljepše i toplije vrijeme izmamilo je brojne trkače na ulice i u parkove. Ako ste i vi jedan od njih, onda će vas sigurno zanimati kako trening učiniti zanimljivim, odnosno kako izbjeći dosadu.

Trudili smo se otkriti vam male i jednostavne trikove koje možete isprobati već danas, a evo što se našlo na našem popisu.

1. Glazba

Jedan od najboljih načina za izbjegavanje dosade jest omiljena glazba u ušima koja i dokazano poboljšava izvedbu svakog treninga.

2. Trčanje u paru

Kada je u pitanju faktor zabave, onda je trčanje s prijateljem jedan od najboljih načina za takvo nešto. Također, ovakvo trčanje može biti vrlo stimulativno za vas pa svakako isprobajte.

3. Promijenite rutu

Trčanje po istoj dionici jamči da će vam trening u jednom trenutku postati dosadan pa se potrudite pronaći alternativne puteve kako ne biste upali u zamku rutine. Vaš će trening tako postati zabavniji te ćete biti još motiviraniji.

4. Mijenjajte brzinu

Sljedeći put kada krenete trčati, tijekom treninga izmijenite nekoliko različitih brzina, ne samo kako bi vam trening bio zabavniji nego kako biste i potaknuli rad metabolizma, spaljivanje još više kalorija i masnoća te brže mršavljenje.

5. Nemojte trčati samo po ravnom

Želite si otežati trening, učiniti ga zabavnijim te spaliti još više kalorija. Trčite po uzbrdicama i stepenicama!

6. Meditirajte

Trčanje može biti nevjerojatno opuštajuće te pruža odličnu priliku za uživanje u kvalitetnom vremenu za sebe. Pokušajte isprazniti svoj um te se fokusirati samo na zvukove i mirise oko sebe kako biste umanjili količinu stresa nakupljenog u vama.

7. Smišljajte rješenja

Iskoristite ovaj kardio trening za smišljanje kreativnih rješenja za stvari koje vam se trenutno događaju u privatnom i poslovnom životu. Naime, povećani protok kisika u mozak i proizvodnja endorfina, hormona sreće, znači da ste trenutno u odličnoj prilici za smišljanje nečeg genijalnog jer je vaša kreativnost na vrhuncu.

8. Stanite i dajte nam 20 čučnjeva

Zašto ne biste od danas u svoj kardio trening uvrstili vježbe snage? Nakon što otrčite određenu rutu, zastanite te napravite nekoliko čučnjeva, jumping jacksa, sklekova, čučanj-skokova, iskoraka, zgibova i slično te zatim nastavite dalje pa se opet zaustavite. Ima toliko vježbi koje možete izvesti u prirodi bez opreme koje će dodatno poboljšati vaš trening, a neće vam oduzeti previše dodatnog vremena.

Izvor: index.hr