7 grešaka koje vas čine puno starijima nego što zbilja jeste

7 grešaka koje vas čine puno starijima nego što zbilja jeste

1. Nosite krivi grudnjak

- Vjerovali ili ne, grudnjakvas može učiniti vizualno višim, tanjima i mlađima ili obrnuto - objašnjava Karen Phillips, voditeljica razvoja u tvrtki koja proizvodi i prodaje žensku odjeću Jane.com.

Krivi broj grudnjaka utjecat će na način na koji žena sjedi, kako se drži i osjeća. Rijetko kome je ugodno cijeli dan sjediti u preuskom grudnjaku, premalenim ili prevelikim naramenicama zbog kojih grudi vise, piše Reader's Digest.

2. Volite velike komade nakita

Iako veliki dobar komad nakita, poput naušnica ili ogrlice, mogu izgledati boemski, također mogu i izgledati i kao antikvitet.

- Kako biste dobili onu mlađahnu vibru, radije probajte s jednostavnim tankim narukvicama, ogrlicom ili ring naušnicama - savjetuje Phillips.

3. Robujete trendovima

Trendovi su prolazni, a pri svakoj kupnji je bolje upitati se sviđa li vam se taj komad zaista, koliko puta ćete ga puta tjedno nositi ili možete li ga kombinirati s drugim stvarima u svom ormaru. Odgovorite li na ova pitanja negacijski, bolje preskočite kupovinu, objašnjava Phillips.

4. Stalno ste u crnom

Crna boja stanjuje figuru i vječni je klasik, ali je ujedno i teška, a to sigurno nije opis koji želite za sebe. Kako ne biste je "razigrali, dodatci i nakit neka budu jarkih boja.

- Ako se niste spremni odreći crne boje, dodajte u svoje odjevne kombinacije crvene ili koraljne detalje koji daju toplinu svim odjevnim kombinacijama - dodaje Phillips.

5. Pete vam nisu dovoljno visoke

Pete izdužuju figuru, pa ako još uvijek nosite niske cipele ili cipele s malom petom, zamijenite ih visokom petom i šiljastijim vrhom. Žene u lijepim cipelama na petu izgledaju ženstvenije i seksi.

- Što cipele izgledaju ležernije, to ćete vi izgledati starije, bez obzira na to što još imate na sebi - komentirala je Brittany Allen, dizajnerica iz Austina.

6. Nosite cvjetni uzorak

Svaki cvjetni uzorak je drugačiji i može biti potpuni pogodak ili pak promašaj. U slučajevima kad je uzorak dosadan, blijed ili neutralan, preskočite ga. Umjesto toga, isprobajte geometrijske uzorke i prugice svjetlijih tonova - savjetuje Allen.

7. Klasični okvir za naočale

Pravi okvir i dobra stakla mogu biti ukras sam za sebe, pa slobodno eksperimentirajte s različitim oblicima i dizajnom naočala. Klasični starinski okviri rijetko kome dobro stoje, prenosi 24sata.hr.