6 trikova kojima ćete zavladati baš svakim treningom

tjelovježba

1. Pripremite se za trening dan ranije

Sve što vam je potrebno za sutrašnji trening spakirajte dan, odnosno večer prije. Istraživanja dokazuju da je tako 40 posto veća vjerojatnost da ćete otići na taj trening.

2. Postavite si male ciljeve

Umjesto da si zadate zadatak da ćete do ljeta 2018. godine imati pločice na trbuhu ili 15 kilograma manje, odredite si da ćete do sljedećeg tjedna imati kilu manje te kako ćete do tada paziti na vježbe za trbuh kako biste se osjećali manje "napuhano". Karikiramo no i znanost nas podržava u tome da su kratkoročni ciljevi puno izgledniji od dugoročnih.

3. Prvo odradite teži dio treninga

Započnite trening s vježbom koje se najviše bojite. Ako je ostavite za kasnije, veća je vjerojatnost da ćete preskakati ponavljanja jednostavnijih vježbi kako bi sačuvali energiju za nju. Ili ćete odugovlačiti trening samo kako ju ne biste na kraju morali napraviti.

4. Uvedite cheat day

Jedno je američko istraživanje dokazalo sljedeće: hrana koja stimulira centar za nagradu u mozgu može krivotvoriti vezu između postizanja ciljeva i zadovoljstva. Dakle, ugodite si i baš ništa vam se neće dogoditi.

5. Nađite protivnika

Pronađite nekoga u teretani kome se divite te si zamislite da se natječete s njim, što će vas potaknuti na to da se još više potrudite.

6. Fokusirajte se na mišiće


Nemojte samo prelaziti s jednog pokreta na drugi, već se fokusirajte na mišiće koje trenirate. Istraživači iz Velike Britanije tvrde kako ovaj način stvara povezanost između uma i mišića te vam pomaže da u rad uključite više mišićnih vlakana.

Izvor: index.hr