5 savjeta kako stati na kraj i najtvrdoglavijem znojenju

znojenje, pomoć, namirnice, znojenje, noćno znojenje, antiperspiranti, znojenje,  potiče znojenje, regulacija tjelesne temperature, zdravlje, miris, intenzivni mirisi., dezodorans, pogreške, korištenje dezodoransa, dezodorans, korištenje dezodoransa, neugodan miris, Sprječavanje, prirodni dezodorans, pravljenje, prekomjerno znojenje, znojenje, znoj, prirodna sredstva
...kada su temperature vrlo visoke. Stoga vam donosimo pet savjeta koji mogu pomoći ublažiti takvo znojenje

1. Izbjegavajte začinjenu hranu i kofein
Konzumiranje kofeina i začinjene hrane može potaknuti pretjerani rad znojnih žlijezda. Točnije, oni aktiviraju neuroprijenosnik zvan acetilkolin koji se nalazi u našem mozgu. Sve što stimulira te neuroprijenosnike može utjecati i na žlijezde te na prekomjerno znojenje, piše Zadovoljna.hr.

2. Često koristite dezodorans
Kako biste najbolje iskoristili prednosti dezodoransa, nanesite ga popodne ili predvečer. Naime, razina proizvodnje znoja najniža je tijekom noći te će tako sastojci dezodoransa imati bolje šanse za probijanje u naše pore i za blokiranje znojenja ujutro.

Dezodorans ponovno možete nanijeti i ujutro. Također, ne brinite se oko njegovog ispiranja tijekom tuširanja jer su se sastojci do tada već probili ispod kože.

3. Nanesite dezodorans na ostatak tijela
Naše ruke, stopala, leđa i prsa su područja velike koncentracije znojnih žlijezda. Nanošenje dezodoransa na te dijelove tijela može ublažiti pretjerano znojenje.

No, važno je znati da na lice i na intimne dijelove tijela nikako ne smijete nanositi dezodorans jer su oni preosjetljivi za takav proizvod.

4. Pozorno birajte odjeću
Odjeća od materijala poput poliestera i svile nije najbolji izbor u ovoj situaciji, jer koža ne može dovoljno disati. Stoga nastojte što više nositi pamučne komade, a ako želite sakriti mrlje od znoja nosite odjeću tamnijih boja.

5. Češće mijenjate obuću
Dobra je ideja svaki drugi dan promijeniti par obuće. Naime, takvo naizmjenična zamjena daje obući dovoljno vremena da se prozrači.

Također, ako vam se stopala jako znoje počnite koristiti dječji puder. Nanesite tanki sloj na stopala i u obuću koju nosite. Ovo je odlično rješenje jer je riječ o brzo upijajućem sredstvu.