5 namirnica koje umanjuju glad za 'slatkim grijehom'

kremšnite, recept, slatko, namirnice, umanjuju glad, krempita, kremšnite, kremasti kolači, kremšnite, desert, kolači
Šećeri iz kupovnih slastica uz niz pojačivača okusa imaju dugoročno konzumirani loš utjecaj na naše zdravlje. Zamijeniti ih možemo namiricama koje sadrže prirodno zdrave šećere i koji odgađaju lažnu želju za slatkim

SMOKVA

U periodu godine kada smokva nije dostupna svježa lako je možete konzumirati u suhom obliku. Njezin sadržaj čine brojni vitamini i minerali od kojih su najzastupljeniji magnezij i vitamin C. Smokva čisti metabolizam čime se rješavamo masnih naslaga, a osim toga luči inzulin koji utječe na razinu šećera u krvi.
"Rajčice obiluje kromom, mineralom koji umanjuje žudnju za slatkim i uspješno regulira razinu glukoze i kolesterola u organizmu"

RAJČICA

Crvena sočna pulpa trebala bi se naći u svakodnevnoj upotrebi u kuhinji bilo u svježem ili pasiranom obliku rajčica je vrlo učinkovita u suzbijanju želje za slatkim.
Ona sadrži visoku razinu triptofana, aminokiseline koju tijelo pretvara u serotonin, osim toga jedan od zastupljenijih minerala u njezinom sadržaju je krom. Krom umanjuje žudnju za hranom i uspješno regulira razinu glukoze i kolesterola u organizmu.

JABUKA

Najdostupnije voće čiji okusi od kiselog do slatkog udovoljavaju različitim potrebama pojedinaca odlična su zamjena za slatko. Grickanjem jabuke zavaravate tijelo za navikom žvakanja, a jabuka obiluje vlaknima i zdravim ugljikohidratima koji stvaraju osjećaj sitosti i udovoljavaju potrebi tijela za slatkim.

CIMET

Mirisni začin ne mora nužno biti samo sastojak u slasticama, s obzirom da spriječava nagle promjene razine glukoze u tijelu ćime odgađa potrebu za slatkim zalogajima, svakako ga je potrebno u prehranu uvrstiti puno češće.
Cimet možete posuti po voćnoj salati, umiješati ga u limunadu i njime začiniti mesni odrezak na ovaj način tijelo ćete opskrbiti zdravom zamjenom za slatkim.

BATAT

Slatki krupmir tek je od prije nekoliko godina priznat kao jedna od najpoželjnijih namirnica u kuhinji zbog mnoštva minerala, niskog glikemijskog indeksa i obilja dijetalnih vlakana.
Upravo zahvaljujući niskom glikemijskom indeksu batat u organizmu usporava absorpciju glukoze, produljujući na taj način potrebu za slatkim.
Batat možete pripremiti kao pire, čips i kao sastojak hladnih salata.

zadovoljna.hr