5 načina kako vruću čokoladu pretvoriti u fini alat za mršavljenje

trikovi, spavanje san, mršavljenje uz trening, vruća čokolada, začini, mršavljenje, mršavljenje uz trening, Savjet, krivac, mršavljenje, pogreška
1. Kajenski papar
Ne samo da će dodavanje prstohvata ovog začina poboljšati okus vruće čokolade, već će i povisiti unutarnju tjelesnu temperaturu, potaknuti rad metabolizma i tako omogućiti lakše i brže sagorijevanje kalorija. Odvažite se na ovaj eksperiment.

2. Cimet
'Istraživanje je pokazalo da jedna osmina čajne žličice mljevenog cimeta po šalici vruće čokolade pomaže uravnotežiti šećer u krvi,' kaže nutricionistica Gale Maleskey iz Pennsylvanije. Uz to napitku daje slatkoću i toplinu te unapređuje okus čokolade.

3. Kardamom i klinčić
U vruću čokoladu dodajte po osminu čajne žličice mljevenog kardamoma i klinčića i tako spriječite sezonske prehlade i gripe. Ovi se začini u indijskoj kuhinji stoljećima koriste kao antiseptici.

4. Kokosovo ulje
Ova čudotvorna masnoća zasićuje i daje tijelu energije. 'Vrijeme je da jednu žlicu stavite u vruću čokoladu, jer napitku daje slatkoću, ali i zdrave masnoće koje će smanjiti šanse za dobivanje bolesti srca,' kaže dr. Deborah Levy iz New Yorka.

5. Metvica
Metvica i čokolada su odličan par izašao iz kulinarskog raja. Skuhajte čaj od metvice tako da 100 ml vruće vode pomiješate s dvije čajne vrećice metvice, pa dio te tekućine dodate vrućoj čokoladi. Jednostavnija varijanta je da u topao čokoladni napitak dodate kap ili dvije organskog ulja metvice. Bonus dodatak: metvica pomaže riješiti probavne tegobe i nadutost tijela, čineći vas mršavijim.

punkufer.hr