4 vježbe koje radi svaki supermodel

vježbe, modeli, trener

No, Justin je pojednostavio svoje treninge. Umjesto sklekova rade se pokreti koji oblikuju jezgru i ostale mišićne skupine odjednom. Također, sve se vrti oko pravilnog držanja. Imaš li lijepo držanje, izgledat ćeš mršavije i skladnije. Uz sve to, bitno je ne vježbati svaki dan. "Tvoje tijelo treba pauzu kako bi izgledalo najbolje što može", izjavio je.

Kako postići formu supermodela?

Tri ili četiri puta tjedno napravi 30 do 40 minuta kardio treninga, a tri dana radi i ovu rutinu. Svaki put promijeni položaj (kut) ruku ili nogu, kako bi se aktivirali baš svi mišići.

1. Strijelčev plank

- oblikuje trbušne mišiće, leđa, ruke, prsa i ramena

Stani u gornju poziciju skleka sa stopalima malo širim od širine ramena. Uvuci trbuh i pripazi da su ti bokovi stabilni. Savij lakat i podigni desnu ruku prema stropu, rotirajući gornji dio tijela tako da izgledaš kao da držiš luk i strijelu (strijelu držiš podignutom rukom). Spusti ruku i ponovi na drugoj strani. Napravi 12 do 15 ponavljanja na svaku stranu.

2. Superman jednom rukom

- oblikuje trbušne mišiće, leđa, ruke, prsa i ramena

Stani u gornju poziciju skleka sa stopalima malo širim od širine ramena. Podigni desnu ruku i ispruži je ispred sebe u visini ramena (poput Supermana). Spusti ruku, pa pokret ponovi drugom rukom. Napravi 12 do 15 ponavljanja na svaku stranu.

3. Podizanje guze

- oblikuje stražnjicu, listove, bedra, bokove, trbušne mišiće i leđa

1. Stani ravno, sa stopalima malo širim od širine ramena, lagano savij koljena, a šake podigni do ramena kako bi ti bilo lakše održati ravnotežu. Težinu prebaci na lijevu nogu, a desnom zakorači dijagonalno iza sebe. Izravnaj nogu i nožnim prstima dotakni pod.

2. Ispruženu nogu povuci na svoju desnu stranu.

3. Podigni desnu nogu iza sebe, što više možeš. Vrati se na početak i napravi 12 do 15 ponavljanja na svaku stranu.

4. Vježba za bokove i bedra

- oblikuje bokove, bedra, trbušne mišiće i leđa

1. Stani ravno, sa stopalima malo širim od širine ramena. Lagano savij desno koljeno, polako podigni desnu nogu u stranu.

2. Spusti nogu, ali nemoj dotaknuti pod. Savij nogu i podigni ju ispred sebe. Ponovi sve ispočetka bez da dotičeš pod između podizanja. Napravi 12 do 15 ponavljanja, a zatim ponovi na drugu stranu.

Kad dođeš do kraja, napravi sve pokrete još dva puta!

Izvor: index.hr