4 prirodna sredstva koja brzo i lako smanjuju znojenje

znojenje, pomoć, namirnice, znojenje, noćno znojenje, antiperspiranti, znojenje,  potiče znojenje, regulacija tjelesne temperature, zdravlje, miris, intenzivni mirisi., dezodorans, pogreške, korištenje dezodoransa, dezodorans, korištenje dezodoransa, neugodan miris, Sprječavanje, prirodni dezodorans, pravljenje, prekomjerno znojenje, znojenje, znoj, prirodna sredstva
Ovo su 4 prirodnih boraca protiv znojenja:

Jabučni ocat
Jabučni ocat djeluje kao prirodni dezodorans jer uništava bakterije. Dovoljno je da jednom dnevno njime prebrišete pazuhe.

Suhu blazinicu natopite mješavinom jabučnog octa i vode (2:1) te prebrišite površine tijela na kojima se učestalo i jako znojite. To napravite svaku večer prije spavanja.

Soda bikarbona
Možete je kupiti u bilo kojem dućanu za nekoliko kuna u maloj posudici (koju možete nositi i u torbici) pa je zbog toga vrlo praktično rješenje protiv znojenja i neugodnog mirisa znoja.

Dodajte prstohvat sode bikarbone u malo vode ili na vlažne prste i nanesite ispod pazuha. Istrlajte kožu, ostavite da se osuši te suhim papirnatom maramicom uklonite ostatak praha.

Crni čaj
Tanin kojim je bogat ovaj čaj sadrži kiselinu koja djeluje kao prirodni antiperspirant te time utječe na žljezde i smanjuje pretjerano znojenje. Zakuhajte pola šalice vode te u nju umočite crni čaj.

Vrećice izvadite nakon minute te ih odložite na tanjurić da se rashlade. Stavite vrećice ispod pazuha ili na područje na tijelu gdje je nojenje pojačano, ostavite da djeluje 5 minuta te ih uklonite.

Limun
Limun se od pamtivjeka koristi za kontroliranje tjelesnih mirisa te protiv pojačanog znojenja. Citrična kiselina ubija bakterije te djeluje kao prirodni deodorant, ali nakon tretiranja kože limunom trebali bi izbjegvati odlazak na sunce.

Limun izrežite na pola i polovicom istrljajte pazuhe. Ostavite da djeluje 15 do 30 minuta te isperite kožu hladnijom vodom.

zadovoljna.hr