4 jesenske navike od kojih se lako debljamo

apetit, TEŠKA HRANA, treba biti umjeren., Smanjite porcije, šećer, vježbati u društvu, aktivnosti, fizičke aktivnosti, trbuh, debiljina, pismo, kilogrami, debljina, žene, debljanje, debljina, kalorije, razlozi, prejedanje, vitkost, debljina, debljina, rizik, RAK, debjlanje, debljina, dijeta, astma, debeli ljudi
Kako bi vam pomogli u borbi protiv debljanja donosimo 4 skrivene navike kojih se morate riješiti.

Dolaskom hladnijih dana naš apetit neprestano raste

TEŠKA HRANA
Svježije vrijeme svakako otvara apetit, a dolaskom jeseni dolazi nam i gušt za hranom koju smo zbog vrućine izbjegavali u širokim krugovima. Sarmica, grah, raznorazne ukusne pite i torte samo su mali dio bogate jesenske trpeze koji nam u trenu može prikačiti i nekoliko kilograma.

Rješenje: Nema razloga da ne uživate u ukusnoj , nešto kaloričnijoj jesenskoj kuhinji, ali kao i u svemu ostalom treba biti umjeren. Smanjite porcije, a što se tiče deserata, ako ih radite sami neka oni budu nešto lakši i s manje šećera.

"Dokazano je kako žene tijekom ljeta vode više brige o svome tijelu trudeći se tijekom godišnjeg odmora izgledaju najbolje što mogu"

SMANJENA AKTIVNOST

Normalno je da smo tijekom ljeta puno aktivniji jer većinu vremena provodimo izvan kuće. Mnogi su suho vrijeme iskoristili za šetnju, vožnju biciklom, trčanje ili rolanje, a dolaskom prvih kiša takve se aktivnosti odgađaju do daljnjega što također može dovesti do debljanja.

Rješenje: Ne odgađajte fizičke aktivnosti već ih preselite u zatvoreni prostor. Pobrišite prašinu sa sobnog bicikla, orbitreka ili pak DVD-a s vježbama i krenite u akciju. Ako volite vježbati u društvu, rekreaciju potražite u dvorani li fitness centru i u raznovrsnoj paleti aktivnosti koje se sada nude na tržištu pronađite onu koja vam najviše odgovara.

HLADNIJE VRIJEME = VEĆI APETIT
Ako ste pomislili da umišljate, znajte da je to doista istina. Nije riječ o PMS-u već o pravom pojačanom apetitu koji uz pad temperatura proporcionalno raste jer hrana je gorivo za organizam i na taj ga način zagrijava.

Rješenje: Ne dozvolite da vam bude hladno. Oblačite s slojevito, poslijepodne uz televizor upotrijebite dekicu, a što se hrane tiče, kada osjetite glad između obroka za dodatnu energiju posegnite za zdravim miksom za grickanje koji sadrži grožđice, lješnjake, bademe i slično koštunjavo voće.

ODJEĆA PRIKRIVA NEDOSTATKE
Dokazano je kako žene tijekom ljeta vode više brige o svome tijelu trudeći se tijekom dva tjedna godišnjeg odmora izgledaju najbolje što mogu. No dolaskom jeseni počinjemo nositi komotniju odjeću koja prekriva sve nedostatke pa se samim time polako zanemarujemo celulit, zastavice, trbuh i druge ženske probleme koje su nam tijekom ljeta išle na živce.

Rješenje: svatko do nas kada se pogleda u ogledalo bez odjeće uvijek pronađe neki nedostatak kojeg bi voljeli promijeniti. Ne čekajte iduću sezonu kupanja već krenite odmah na posao i malim, ali sigurnim koracima pokušajte ostvariti zadani cilj.

Izvor: zadovoljna.hr