3 vježbe koje morate izbjegavati ako želite smršavjeti

3 vježbe koje morate izbjegavati ako želite smršavjeti

Upravo je to fitness za Popsugar otkrio fitness stručnjak John Rowley, jedan od direktora organizacije 'International Sports Sciences Association' koja educira fitness trenere, sportske trenere i sportske medicinske profesionalce.Napominje kako ni jedna od ovih vježbi nije loša sama po sebi i svaka je saveznik u mršavljenju, ali ako ste fokusirani na gubitak kilograma onda vam one neće dati željene rezultate ili će to omogućiti samo ako ih kombinirate s drugim vrstama vježbi.

1. Joga

Sjajna je za dobivanje snage i toniranje tijela, ali vama je potreban trening koji će stimulirati metabolizam na brzi rad i potrošnju kalorija. Zbog toga jogu možete kombinirati s vježbama visokog intenziteta.

2. CrossFit

Ljudi koji nisu u dobroj formi teško će izdržati ovaj zahtjevan fitness režim na početku mršavljenja. Omjer rizika i rezultata nije dobar. Ovo je popularan režim, razumijem zašto je ljudima zabavan i izazovan, ali način na koji se vježbe izvode može biti opasan za nekoga tko nije u tip-top formi, smatra Rowley.

3. Isključivo kardio trening

Kardio vježbe sjajne su za razbijanje masnih naslaga, ali ako ih ne kombinirate s treningom snage onda dolazi do gubitka mišića koji pak loše utječe na metabolizam. Rowley uz kardio vježbe preporuča trening s utezima jer ćete njime stimulirati mišiće koji će sagorijevati kalorije čak i kada jedete ili odmarate.

Izvor: zadovoljna.hr