3 vježbe koje morate izbjegavati ako želite smršavjeti

mršanje, vježbe, velika nužda , vježbanje, načini, tjelovježba, vježbanje, vježba, smršavjeti , spavanje

Upravo je to fitness za Popsugar otkrio fitness stručnjak John Rowley, jedan od direktora organizacije 'International Sports Sciences Association' koja educira fitness trenere, sportske trenere i sportske medicinske profesionalce.Napominje kako ni jedna od ovih vježbi nije loša sama po sebi i svaka je saveznik u mršavljenju, ali ako ste fokusirani na gubitak kilograma onda vam one neće dati željene rezultate ili će to omogućiti samo ako ih kombinirate s drugim vrstama vježbi.

1. Joga

Sjajna je za dobivanje snage i toniranje tijela, ali vama je potreban trening koji će stimulirati metabolizam na brzi rad i potrošnju kalorija. Zbog toga jogu možete kombinirati s vježbama visokog intenziteta.

2. CrossFit

Ljudi koji nisu u dobroj formi teško će izdržati ovaj zahtjevan fitness režim na početku mršavljenja. Omjer rizika i rezultata nije dobar. Ovo je popularan režim, razumijem zašto je ljudima zabavan i izazovan, ali način na koji se vježbe izvode može biti opasan za nekoga tko nije u tip-top formi, smatra Rowley.

3. Isključivo kardio trening

Kardio vježbe sjajne su za razbijanje masnih naslaga, ali ako ih ne kombinirate s treningom snage onda dolazi do gubitka mišića koji pak loše utječe na metabolizam. Rowley uz kardio vježbe preporuča trening s utezima jer ćete njime stimulirati mišiće koji će sagorijevati kalorije čak i kada jedete ili odmarate.

Izvor: zadovoljna.hr