Tri 'jutarnja' pića koja će vam osigurati duži život

Tri 'jutarnja' pića koja će vam osigurati duži život
Ono što pijete svako jutro itekako može imati utjecaj na dužinu vašeg života. Ne govorimo o napicima od voća i povrća već o sasvim uobičajenim "tekućinama" koje mnogi ionako piju svako jutro u svojoj rutini, piše Vecernji.hr.

Čaj

Rezultati istraživanja objavljenih u Annals of Epidemiology, pokazali su da zeleni čaj smanjuje rizik od srčanih bolesti i prerane smrti. Osobe koje su tijekom studije pile pet ili čak i više šalica zelenog čaja na dan imaju najniži rizik od smrti uzrokovane srčanim bolestima, moždanim udarom i bolestima dišnog sustava.

Antioksidansi u čaju "zaslužni su" za dulji životni vijek, a najbolji izbor su zeleni čaj, matcha i hibiskus.

Kava

Studija, čiji su rezultati nedavno objavljeni na Harvard Health blogu, otkrila je da osobe koje piju umjerene količine kave na dan žive duže. U studiji je sudjelovalo gotovo 300.000 muškaraca i žena, a pokazalo se da je umjereno konzumiranje kave povezano s nižim rizikom od smrtnosti općenito te manjim rizikom od smrti uzrokovane srčanim i neurološkim bolestima. Kava sadrži antioksidanse koji štite ljudski organizam od slobodnih radikala i ubrzanog starenja.

Voda

Ako niste ljubitelj ni čaja ni kave, ujutro posegnite za čašom vode u koju ste iscijedili sok limuna. Pijte dovoljno vode tijekom dana i održavajte svoje tijelo hidratantnim.