Tko se igra sat vremena na dan, bolji je kolega, ali i radnik

igrice, igranje
Igranje računalnih igara povećava produktivnost i zadovoljstvo poslom, pokazalo je istraživanje. No većina tvrtki brani videoigre jer poslodavci smatraju da zaposlenici tako gube dragocjeno vrijeme. Međutim, pokazalo se da se zaposlenici osjećaju bolje ako ih igraju sat vremena na dan, piše 24sata.hr.

Tako se, primjerice, partija Solitairea ili Minesweepera može iskoristiti da se mozak odmori od teških zadataka i pomogne radnicima da budu učinkovitiji. Upravo dopuštanje igrica do određenih granica i davanje radnicima više izbora kako će provesti radno vrijeme pridonosi većem poslovnom zadovoljstvu.

Time su ljudi i sretniji, pa će zbog toga vjerojatno i manje izostajati s posla. Također, uvođenjem igara u poslovne treninge oni postaju zabavniji, a poslodavci lakše i bolje komuniciraju s mlađim zaposlenicima.
Brže i uspješnije rješavaju probleme

Igrajući videoigre, zaposlenici otkrivaju njihova pravila i kako strateški razmišljati. No ne samo što uče rješavati probleme nego i postaju pametniji jer im se poboljšava percepcija te brže analiziraju podatke.
Odluke i rezultati vide se odmah

U ozbiljnijim igrama i virtualnim simulacijama zaposlenici u interaktivnim vježbama uče odlučivati, odmah primjenjuju stečene informacije u zadanom kontekstu, ali i odmah vide dobre/loše rezultate.
Igrama se jačaju timski duh i suradnja

Odlučivanjem vođe u videoigrama šefovi uče o raspodjeli odgovornosti i upravljanju, a aktivnim timskim radom pojedinci uče kako se ponašati na poslu.