OVISNOST 13-godišnjakinja potrošila svu ušteđevinu svojih roditelja na mobilne igrice

pedofilija, metak, SNSD, Trebinje, ucjena, ulaganje u zlato, prijevara, računalna prijevara, osobni dokumenti, ovisnost, igrice, Novac, kina
Ilustracija

Djevojčica (13) u Kini potrošila je ove godine oko 60.000 eura ušteđevine svojih roditelja na mobilne igrice - bez njihovog znanja, prenosi Business Insider. Gong Yiwang doznala je krajem svibnja što je napravila njena kći nakon što je primila poziv od učiteljice u internatu koji pohađa djevojčica. 

Naime, učiteljica je roditeljima željela prenijeti zabrinutost jer je primijetila da je njihova kći tinejdžerka ovisna o igricama koje se naplaćuju, prenosi Elephant News, regionalni TV kanal u pokrajini Henan. Kada je Gong provjerila svoj bankovni račun, šokirala se shvativši da joj je ostalo tek šest centi.

Ubrzo je otkrila da je između siječnja i svibnja njena rastrošna kći potrošila oko 15.700 eura na kupovinu računa za igricu i gotovo 28.000 eura za kupovinu tijekom igrice, piše Elephant News.

Djevojčica je također prebacila novac na račune najmanje 10 kolega iz razreda koji su bili ljubomorni na nju i htjeli isto što i ona. Ukupna svota koju je u pet mjeseci potrošila tinejdžerka tako se popela na 60.000 eura. "Nisam nikada mislila da bi 13-godišnjakinja mogla učiniti ovako nešto. U totalnom sam bunilu. Imam osjećaj da će mi glava eksplodirati", rekla je Gong.

I kći je odlučila istupiti u medije. Ispričala je da je majčinu debitnu karticu spojila sa svojim mobitelom, ali da nije znala odakle je novac dolazio niti koliko je trošila, prenosi Jutarnji.hr.