Tajna gracioznog hoda u štiklama

Štikle
Ne brinite, zato ćemo vam otkriti sedam tajni koje će vas naučiti kako pravilno koračati u štiklama... i pritom dobro izgledati!

1. Zakoračite od potpetice do prstiju

Najlakši način da izgledate kao amater na visokim petama je da cijelo stopalo spustite na pod odjednom, kao da nosite ravne cipele. Kad ste u štiklama, prvo spustite potpeticu, pa tek onda prste. Ovako će vaš hod djelovati prirodnije.

2. Koračajte malim koracima

Hodanje u štiklama će vas natjerati da radite manji raskorak, pa ćete trebati povećati broj (malih) koraka da prijeđete istu udaljenost. Ne preporučujemo minijaturne korake, ali nemojte ni pokušavati raditi duge korake kao inače.

3. Ne žurite

Pokušaji brzog hoda u štiklama uvijek izgledaju čudno. Između kraćih koraka i kompromintirane ravnoteže, najbolje je da ne pretjerujete još i s jurnjavom. Uostalom, sporiji hod djeluje samopouzdanije.

4. Lagano zabacite tijelo unatrag

Dogodit će vam se da ćete poželjeti hodati brže nego što to štikle dopuštaju, pa ćete, kako biste kompenzirali sporost, isturiti vrat prema naprijed. Ovo izgleda prilično čudno, pa si dozvolite da lagano čitavo tijelo povučete unatrag kad ste u štiklama, jer će to djelovati na vaš poriv da se nagnete prema naprijed.

5. Zamislite da hodate po ravnoj liniji

Kad poželite iscrtati ravnu liniji, bolje ćete rezultate postići ako pogled držite usmjerenim prema krajnjoj točki dok crtate, nego ako gledate u olovku koja se pomiče. Slično tome, kad hodate u štiklama, hodat ćete gracioznije ako gledate prema cilju i zamislite ravnu liniju koja ide prema odredištu, umjesto da gledate dolje u svoje štikle.

6. Izvijte stopalo lagano u luk

Pri svakom koraku, ili ako imate osjećaj da ćete pasti, lagano izvijte stopalo u luk kako biste rasporedili pritisak na unutrašnjost cipele. Tako će vam cipela bolje pristajati uz stopalo i lakše ćete manevrirati.

7. Budite sigurni da vam je cipela - taman

Ako vam bilo koja cipela ne stoji dobro, teško ćete hodati u njoj, a ako je riječ o štikli, bit će riječ o nemogućoj misiji. Ako su vaše štikle prevelike, stavite jastučiće za cipele kako bi bolje pristajale. A ako su vam premale, razmislite o tome da ih odnesete na širenje kod postolara.

Magazin.net.hr