Otvoreni sat iz Jazz-a i Baleta u Mostaru

Rebecca Davis, B-Dance

Radi se o besplatnom otvorenom satu sa uglednom koreografkinjom iz Sjedinjenih Američkih Država Rebeccom Davis i njezinim trenerima iz SAD-a, Ukrajine i Bosne i Hercegovine.

Pridružite nam se na otvorenom satu u subotu 26. listopada od 18:00-21:00 sati u prostorijama plesnog studija B-Dance u Zagrebačkoj 10. Očekuje vas sljedeći program:

·         18:00-20:00h - otvoreni sat jazz-balet koji će voditi Rebecca Davis i Caitlyn Casson (zagrijavanje, koreografija/kombinacija);

·         20:00-21:00h - nastupi RDDC plesača iz SAD-a, Ukrajine i BiH

„Uistinu smo presretni, jer ponovno imamo priliku surađivati i učiti od vrhunskih svjetskih plesnih profesionalca kao što su Rebecca Davis i njezini treneri. Raduje nas ovaj projekt za koji vjerujemo kako će imati pozitivan odjek te kako će privući prvenstveno veliki broj naše mladeži, ali i svih zaljubljenika u plesnu umjetnost", izjavila je predsjednica PS B-Dance Željka Bošnjak.

Inače, poduzetnica i koreografkinja, Rebecca Davis osnovala je Rebecca Davis Dance Company (RDDC), neprofitnu organizaciju sa sjedištem u SAD-u, u dobi od 23. godine. Podrijetlom iz Vancouvera, Rebecca je trenirala rusku Vaganova baletnu metodu za vrijeme studija u Moskvi, Sankt Peterburgu i Krasnojarsku, Rusija. Diplomirala je koreografiju na Konzervatoriju u Sankt Peterburgu u klasi Nikolaja Boyarchikova.

Radila je koreografije i podučavala ples u Kanadi, Rusiji, Ukrajini, Ruandi, Bosni i Hercegovini, Gvineji i SAD-u. Misija njezine organizacije je izgradnja održivih projekata sa mladima, koristeći ples kao edukacijski alat i metodu pomirenja u poslijeratnim zemljama, te zemljama u razvoju.

Caitlyn Casson je educirana za suvremeni balet i moderni ples i živi u New Yorku. Započela je svoju obuku u Philadelphiji i New Jersey-ju prije nego što je diplomirala na Sveučilištu u Južnoj Floridi. Također, ona je certificirana instruktorica joge.

Dođite i uživajte s nama. Ulaz je besplatan!