Mostarski fasung:Zalego golf k'o manekenka u usponu

Mostarski fasung:Zalego golf k'o manekenka u usponu

Umoran ko desetogodišnji kopač dijamanta u Namibiji, konta samo da mu se izvalit i otvorit Q-pack...al jok. Nevenka mora po mjesečno "namirivanje" u market (ono drugo namirivanje se odavno ne zove tako), a nema ni Q-packa, "ta nisam ga ja popila" - kaže, "kad samo ločeš"..

Prazan je frižider k'o Žarina radna knjižica. Prvi je taman prošao, Visa prešla u novi mjesec...još samo treba skontat pomoću Nevenkinog "fasung kalkulatora" koje će namirnice uzet u Bingu a koje u Konzumu. Žara skino sa sebe po' kila maltera i dvi kante jupola te odlaze u Bingo. Odma s vrata pičkara Nevenka jer je ulje skuplje pfening ipo. Proklinje Novalića, akcize i reformsku agendu te tovari neko Bugarsko ulje, 6L+6L gratis. Otvara vreću brašna da vidi pod prstima jel sitno, dolazi joj zaova na kiflice neće da se obruka. Ubacuje mlijeka 12L sa super-akcije, rok mu ističe sutra prijepodne, 0.02 MM, više voda nego mlijeko al' ae. Na mesni odjel neće ni blizu, zadnji put joj je onaj brko uvalio mljeveno od klokana, kuhala ga 12h iz tri pokušaja na jeftinoj. Natovarila Nevenka dvoja kolica svih akcija i gratisa, gura Žare kolica fuge se na podu šire. Na kasi radnica dva puta provjeravala jel točan račun, u dvoja kolica ugurala 58KM. Još ostvarila popust preko neke udruge žena "Pregača". Zalego golf k'o manekenka u usponu, sreća isčupo Žare zadnju klupu zbog bauštele pa stalo sve.

Odlaze u Konzum po K-plus fasung, vuče se 6m fiskalnog za njima. U Konzumu zvanom Gulag, Žare vuče paletu Q-packa a ona se cjenka u mesnici, traži da joj zacijedi piletinu prije vaganja. Ronca na radnice zbog nereda, jedva našla K-plus argetu, između pelena i smokija, složeno ko rubikova kocka u rukama daltoniste. Žare propo u zemlju kad je izvadila dvije zdenke iz pakovanja, kaže "Daleko je do prvog". Radnice ih mole da se potpišu na pismo podrške Todoriću, Nevenka potpisala mislila da je za nekog generala u Haagu. Na kasi je čeka žena robot, radi tri smjene zaredom, spaja kraj s ničim. Na upit imal Pika karticu Nevenka izvadi sve 4, blagajnica uze jednu karticu i razvuče lajnu speeda i povuče je na traci, "Valja još 3 smjene u komadu izdurat gospođo...trebal kesa??" ...Izvadila Neva 39 kupona, nakupila popusta, na kraju blagajnica njoj platila 28 KM.

Zadnja stanica, Namex, po keks i da ih pita šta im znači ono s reklame PE DEVEDESE PE?? Prošli put uzela Domaćicu, u njoj 3 keksa bilo, Žara se kune da je pisalo Domasisa na njoj i sumnja se da je šupljak, "Nije ono šefice Kraša vidilo". Došli kući, iznosili od 3 puta iz auta, 5 kat - ne radi lift. Žaretu se prikenjalo, "LEGENDO TARIGUZ SMO ZABORAVILI"...dere se iz ćenife.

Preneseno sa TERSA