Širenje viroze u Mostaru: Sreća pa djeca nisu nikad kući, i njih bi uhvatilo šta je goć

gripa

Na muževo da ode doktoru odmahuje rukom, kaže kad bi išla uvijek kad je nešto boli morala bi po jednu markicu svaki mjesec mećat. Kaže da je u pitanju samo alergiijska reakcija na ljetne čizme što su fute već počele nosati po gradu.

Kad je stvar na Marinka prešla a Marinka se jebe za ljetne čizme bilo je jasno da Dragica mora počet sa dijagnozom i liječenjem. Doktoru neće još dok ne vidi šta kaže dr.internet i prepametne mame. Googla: "kašalj sline nemoćna očegaje". Na mostarskim mamama okačila audio zapis kašlja i uslikala krajnike mobitelom te zamolila one iskusnije da je "poslušaju" i kažu šta bi moglo bit.

Na google-u našla da bi moglo biti u pitanju sve od gripe do madagaskarskog kapavca a mame savjetovale 241 domaći recept ali ipak i da "ode privatno" jer nema ti danas ništa ako nećeš platit. Sreća pa djeca nisu nikad kući, i njih bi uhvatilo šta je goć.

Ona i Marinko se zapute u dom zdravlja gdje im se dijagnosticira ono najgore, famozna "viroza", bolest koja napada većinom istrpane osobe, one bez potkošulje i osobe tankih čarapa. U kombinaciji sa slabo osušenom kosom može imati razarajuće efekte te udaljiti vas sa posla i do 3 dana.

Marinko roji Dragici što nije ranije išla doktoru, sad bi oboje zdravi bili i ne bi morali dat 50KM na antibiotike i bisolex. Dragica sva zabrinuta odma poteže veze i naručuje od časne sestre iz Vitine sveto ulje, univerzalni priki lik za sve tegobe južno od nosa.

Marinko je naslutio i ono najgore, ubrzo joj se mater useljava na 5 dana, nosi sa sobom 3 domaće koke za juhu uz pomoć koje će izvršit egzorcizam nad virozom. Djecu je povukla kod dede u karantenu te se mogu sa materom i ćaćom čut samo preko vibera sa mikrofonom prekrivenim sa gazom. Dragica se pustila ko krmača u blatu, viče Marinku suznih očiju da bi trebalo oporuku sastavit jer im je temperatura skočila i do 37 sa 3 (oči joj suzne od 12 šumećih što je popila u sat vremena).

Marinko ne zna jel mu veća muka ostat kući sa 5 kokoša ili reć na poslu da ima virozu jer će ga prozvat p...m. Toplomjer vadi 3min ranije te uz 36 sa 8 nosi virozu na poso.

Preuzeto sa Tersa