Ters: Priča o mostarskom kladionićaru-Cladicus Mostaricus

kladionica, kladioničar, kladionica, dobitak, kladionica, kladionice, dojave, kladionice, matematika, kladioničar, kladionica, dobitak, kockanje, kockarnice, ovisnost o klađenju, BIH, kladionica, kladioničar, kladionice, kladionica, kladioničar, kladionice, Tuzla, kladionice, pismo, djelatnice, mostarski ters , kladioničar

. Lako ga je prepoznati po tome što je oko 10:02 u vrijeme izbacivanja ponude nasmijan i pun nade, dok već, s prvim padovima oko 13, 14h njegovo lice poprima sivlje tonove i nijanse. Obično su praznovjerni, postoji cijeli niz ljudi koje zovu nezarima, dok spektar univerzalnih nezara poput Rande ili Vanje Pakosnog zaobilaze, ne kvartovima, već do omiljene poslovnice radije dođu preko Varde, nego kroz ulicu u kojoj obitavaju ti spomenuti donosioci „sreće".

Ima tu stručnjaka, pogode pobjedu Mozambika u Argentini, pogode da CSKA neće dobiti predkadete HKK Tomislava više od 423 razlike, da će Dinamo izgubiti u Kupu od Dugog sela, ali ih onaj jedan, tipa kad Čilić izgubi od Dodigove zaove, ili kad juniori Derry Cityja poderu Liverpool u prijateljskoj svo to znanje i stručnost pretvore u gubitni listić.
Toliko visi na aplikaciji rezultati.com da je preko nje nekoliko puta pokušao ući na fejsbuk i maloj na viber reći da je voli. Na njeno pitanje na randesu zašto se svako malo iz njegovog mobitela čuje zvuk navijača, lakonski odgovara da je to u njenu čast, jer, toliko je voli. Sve teže nalazi opravdanja što je bio online u 4:23h noćas, jer ona neće da shvati da se on ne dopisuje s Majom, već čeka da LeBron izvrne nogu i ne da preko 30, te da Hawksi ne zabiju 112 poena.

Sve životne događaje okitio je kvotama. 2.60 da će se oženit, 70.35, da će dobit cifru na kladari, 1.17 da će ga Maja ostavit, 9.50 da će on ostaviti klađenje. Često dolazi u Orbiter G po univerzalne daljinske jer prosječan vijek trajanja daljinskog kod Mostaricus Cladicusa je dva, do tri tjedna. I kod njega ima samo jedna sigura brato. Da će sutra u 10:02. biti sretan, vedar i nasmijan s ponudom...

Preuzeto sa Tersa