Cheesecake od samo 240 kalorija

torta od jogurta, recept, cheesecake, recepti, kolač, recept, torta, jogurt, jagode, desert, recept
Tim povodom donosimo ti recept za tortu od sira od samo 240 kalorija uz koju zasigurno nećeš ugroziti svoju liniju. ali ni ništa manje uživati u slatkim blagdanskim zalogajima

Prenosimo recept za tortu od sira bez pečenja iz knjige 'GI kolači - slastice niskog glikemijskog indeksa sa stevijom i fruktozom umjesto bijelog šećera', autora Emila Keršeka u izdanju Profila.

Sastojci:
Podloga:
15 dag piškota
12 dag maslaca
Nadjev:
1 omot praška za kremu s okusom limuna
50 mg stevije
2 ml arome vanilije
2 žlice limunova soka
20 dag polumasnoga sirnog namaza
5 dl rashlađenog slatkog vrhnja
Ukras
3 dag piškota
Priprema:
Na pladanj stavi ukrasnu podlogu za tortu i na nju obrub (26 cm). Piškote stavi u vrećicu za zamrzavanje, zatvori je pa prelazi valjkom da zdrobiš piškote i dobiješ vrlo sitne mrvice. Zagrijavaj maslac da se otopi. Dodaj mrvice od piškota i dobro izmiješaj. Smjesu stavi na ukrasnu podlogu za tortu unutar obruba kalupa. Razmaži žlicom da bude podjednako debela i dobro utisni. Limunovu kremu priredi s vodom prema uputama na omotu i ostavi da bubri 10 minuta. Stavi na vatru i miješaj (ne smije proključati) da se smjesa ne stopi, a zatim neka se malo ohladi. Miješajući mikserom dodaj steviju i vaniliju, limunov sok i sir. Istuci slatko vrhnje i umiješaj kad se sirna smjesa počne stvrdnjavati. Nadjev od sira nanesi na podlogu od piškota i izravnaj površinu. Neka se torta hladi 3 sata u hladnjaku. Za ukras namrvi piškote i napravi hrpice po torti. Oprezno nožem odvoji tortu od obruba kalupa i odstrani ga. Naka torta bude na hladnome do posluživanja. Nareži je na 16 kriški.

Prehrambene vrijednosti
Energetska vrijednost 1 kriške: 240 kcal
Ugljikohidrati: 9 g
Bjelančevine : 4 g
Masti: 20 g