Uhićen bogati `beskućnik`: Svakodnevno prosio, a živi u stanu vrijednom skoro 700.000 KM!

... NatWest u otrcanoj odjeći, sa svojim psom i natpisom na kojem piše da moli za pomoć. Prolaznici su mu dnevno davali ukupno od 200 do 300 funti, a poslije "posla" bi otišao u svoj stan u Fulhamu, u istočnom dijelu Londona.

Policija tvrdi da je često išao do lokalne kladionice gdje bi založio većinu dobivenog novca, a često mu se iznos i udvostručio.

Policijski službenik Oliver Strebel kaže: "Koristio je znak na kojem piše da je beskućnik, a zapravo ima stan. To je prevara i kazneno djelo.

"Tako je provodio dane već tri godine, a Ulica Putney je dobra lokacija za prosjake jer se tu nalaze sjedišta mnogih tvrtki i dobri butici", kaže Strebel.

No, nakon što je dan proveo na ulici, Wright bi svakog dana otišao u svoj 300 tisuća funti vrijedan stan u ulici Simms Court.

Nakon što su njegovi sugrađani saznali za ovakav razvoj priče, ostali su u šoku: "Dao sam mu sigurno 20 funti, da ih sad tražim natrag?", pita se Chris Faversham.

"Namjerno je tražio ljude koji su bili na bankomatu i bio je vrlo agresivan i neugodan prema onima koji mu nisu htjeli dati novac", kaže lokalni vijećnik Jonathan Cook.

Wright je zaradio ASBO, mjeru britanskog pravosuđa uvedenu 1998. koja se bavi manjim prekršajima tako da zabranjuje izvjesnoj osobi da boravi u nekom području grada.