Tri financijske pogreške koje rade mladi u 20-ima

nema para, nema novca

Činjenica je, međutim, da se ne želite totalno zakopati i osigurati si financijski neuspjeh, stoga provjerite koje su to tri greške koje mladi u 20-ima najviše rade.

Brak prije vremena

Dvadesete su godine u kojima se većina mladih ženi, dok se onima kojima se bliže 30-te čini kako će zauvijek ostati sami. Mnogi su oni koji bez razmišljanja trče prema matičaru, zbog čega su rastave i više nego česte danas. Želite li izbjeći posljedice poput otplate kredita i ostale komplikacije, dobro razmislite prije nego kažete sudbinsko 'da'.

Korištenje kreditnih kartica

Kreditne kartice u određenim trenucima itekako mogu pomoći, no računi će kad-tad doći na naplatu. Mnogi padaju u ovu zamku nakon završetka fakulteta i pronalaska prvog posla. Jasno je da se želite počastiti, no ne provlačite karticu toliko često jer ćete to požaliti. Razmislite je li vam uistinu nešto potrebno.

Posao koji vas ne ispunjava

Jedna od najgorih stvari koje si u 20-ima možete napraviti jest raditi posao koji nikako ne volite, piše Business Insider. Umjesto da se tješite time što eto barem imati primanja, sloboda da se izborite za život kakav želite ipak je bitnija.

izvor: srednja.hr