Sat vremena dnevno na internetu poboljšava inteligenciju

straživači sa Sveučilišta California u Los Angelesu usporedili su mozgove srenjovječnih ispitanika koji rijetko koriste internet s iskusnim korisnicima. Nakon pet dana proučavanja, područje prednjeg čeonog režnja, koje je zaduženo za kontrolu donošenja odluka i integriranja kompleksnih informacija, bilo je značajno aktivnije.  

˝To područje bilo je prilično neaktivno na početku eksperimenta˝, objašnjava profesor Gary Small koji je vodio studiju. ˝No, nakon 5 dana postalo je aktivno kao i kod regularnih internet korisnika, što pokazuje da se funkcije mozga mogu brzo promijeniti i poboljšati uz pomoć interneta. Studija pokazuje da prosječni kvocijent inteligencije brzo raste pomoću digitalne tehnologije. Sposobnost brze obrade informacija i izvođenja više zadataka bez pogreške također se poboljšava.˝

No postoji i negativna strana. Dugotrajna upotreba kompjutera može imati štetan učinak na mišljenje, osjećanje i ponašanje. ˝Pretjerano korištenje interneta može oštetiti socijalne vještine, dovesti do gubitka koncentracije i reducirane mogućnosti da se održe normalni međuljudski odnosi˝, upozorava profesor Small.