Sanjaš napraviti robota? Možemo ti pomoći ostvariti san!

STEM aktivnosti, Široki Brijeg
STEM edukacija uz kreativan, dobro osmišljen program i kvalitetne predavače pruža djeci i mladima sigurnu budućnost.
Napraviti robota je lako, mi znamo kako - Jedinstvena ljetna škola u Hercegovini!
Centar za tehničku kulturu (CTK) poziva učenike osnovnoškolskog uzrasta iz Širokog Brijega da se uključe u Ljetnu školu tehničke kulture STEM Summer Fun koje će se održati od 15. do 19.srpnja u 1.osnovnoj školi u Širokom Brijegu. Učenici će tijekom 30 školskih sati raditi u kreativnim radionicama robotike,informatike odnosno programiranja, znanstvene radionice fizike i kemije te modelarstva i maketarstva. Radionice su poticajne, zabavne, razvijaju kreativnost, maštu i motoriku, a prilagođene su dobi i zanimanju djece. Tijekom boravka u Ljetnoj školi, učenici će biti pod cjelodnevnim pedagoškim nadzorom
(od 9 do 16 sati) iskusnih voditelja radionica iz programa CTK. (od 9 do 16 sati) . Zadnji dan ljetne škole održat će se edukativno-rekreacijska radionica, odnosno izlet na obiteljsko imanje Ranč na Buni, gdje će djeca imati mogućnost jahati, hraniti domaće životinje i fotografirati se s njima.

Razvojni centar za djecu i mlade Centar za tehničku kulturu Mostar uspješna je priča koja se događa u Mostaru već 10 godina, gdje skupina mladih ljudi, intelektualaca, razvija buduće kreativne stručnjake i inženjere kroz rad na obrazovanju djece za moderne STEM tehnologije. Programi koje Centar provodi su: robotika, elektronika, grafički dizajn, arduino, znanost, fizika, kemija, modelarstvo, maketarstvo, informatika i programiranje. Osnove logike programiranja i rada na računalima radimo kroz sljedeće programe: Minecraft, Fortnite, Kodu Game Lab, Mobile Game Programming, Scratch, Python, C++, HTML. Polaznicima omogućavamo razvoj intelektualnih potencijala i korisnih vještina, profesionalno oblikovanje i usavršavanje i iznad svega mnogo dobre zabave. Kroz Centar se do sada educiralo preko tisuće djece, a rezultati su već iznjedrili kvalitetnim stručnjacima i osnivačima Startupova.

Naš uspjeh jesu uspješni ljudi od kojih su neki osnovali vlastite firme i ostvarili mogućnost zapošljavanja drugima. Moderne tehnologije omogućile su ljudima napredak i olakšale život, a nama postaju mogućnost kreativnog razvoja i korištenja resursa znanja u oporavak gospodarstva. Naš Centar postao je inspiracija drugim gradovima u cijeloj BiH.
Prijave za Ljetnu Školu tehničke kulture traju do 11.srpnja 2019. ili do popunjenja upisne kvote.
Prijaviti se možete mailom na: [email protected]
na broj +387 63 282 733 ili putem LINKA.