PAO TWITTER Onemogućen pristup tisućama korisnika globalno

Twitter mobitel
Ilustracija

Tisuće korisnika diljem svijeta nije moglo u četvrtak pristupiti Twitteru, što je bio prvi takav prekid rada od veljače, navodi web stranica za praćenje prekida rada Downdetector.com.

Više od 27.000 ljudi prijavilo je probleme s Twitterom u Sjedinjenim Državama, prema web stranici. Korisnici u drugim zemljama, uključujući Ujedinjeno Kraljevstvo, Meksiko, Brazil i Italiju, također su prijavili da Twitter ne funkcionira. Nije jasno što je uzrokovalo prekid rada. Twitter nije odmah odgovorio na zahtjev za komentar, prenosi Hina.

Twitter je pao u veljači i onemogućene su usluge za nekoliko tisuća njegovih korisnika. Nakon toga je priopćio da je popravio softversku grešku na svojoj web stranici za mikro-bloganje.

Do pada je došlo nekoliko dana nakon što je Twitter tužio izvršnog direktora Tesle Elona Muska za kršenje ugovora o kupnji tvrtke vrijednog 44 milijarde dolara. 

Twitter je podnio tužbu u Delawareu tražeći od suda da naloži izvršenje preuzimanja tvrtke prema uvjetima dogovorenima s Muskom u svibnju.

Nije jasno što je uzrokovalo prekid. Korisnici su dobivali poruku: "Tweetovi se trenutno ne učitavaju." 

Neki od korisnika u šali su za prekid rada okrivili Muska. "Elon Musk stvara prekid Twittera", tvitao je jedan korisnik.

Druge velike tehnološke tvrtke također su bile pogođene prekidima rada prošle godine, s gotovo šestosatnim prekidom koji je u listopadu držao WhatsApp, Instagram i Messenger Meta Platforms izvan dosega milijardi korisnika.