FOTO  & Video: Predstavljen novi Toyota Land Cruiser

Nazočnim novinarima koji su dobro napunili dvoranu u međugosrskom hotelu Circle Internacional prestavljen novi Toyota Land Cruiser. Predstavljeni su svi podaci, kao i kratki film o novom vozilu. Poznat po izuzetnim terenskim osobinama, vrhunskoj kvaliteti i jednako uvjerljivoj opremi, Land Cruiser na najbolji način oslikava više od pedeset godina Toyotine prisutnosti u svijetu terenskih vozila. Novi će model tu spoznaju proširiti i nekim novima poput dosad neviđenog komfora i uzornih voznih osobina na asfaltnoj cesti.

Novi model koristi postojeću platformu koja je unaprijeđena i dodatno ojačana. Duljina vozila povećana je na 4.950 mm dok je međuosovinski razmak ostao isti - 2.850 mm. Visina varira između 1.865 mm i 1.910 mm, ovisno o izvedbi, a širina doseže vrijednost od čak 1.970 mm.

U model se ugrađuje potpuno novi motor. 4.5 D-4D V8 dizelski motor u kombinaciji s šest-stupanjskim automatskim mjenjačem razvija okretni moment od impresivnih 650 Nm, i to u rasponu od 1.600 do 2.800 o/min. Maksimalna snaga je 286 KS pri 3.600 o/min. Iako veći i snažniji, novi je motor štedljiviji od prethodnika, i to do 4 %. Prosječna potrošnja je 10,2 l/100 km.

Večeras je predstavljen novinarima, a svi oni koji žele vidjeti novi tip Toyotinog automobila, kao i testirati isti mogu to učinti sutra sa početkom u 13 sati u Toyotinom salonu na Bišću Polju u krugu tvrtke Accom-Herc.