CES 2010 - 3-D TV u vašem domu na vrijeme za SP 2010

Najveći proizvođači potrošačke elektronike su pomno pratili reakcije i odjek u javnosti i zaključili da su potrošači, unatoč recesiji, itekako spremni odvojiti svoj teško zarađeni novac za inovacije koje će im omogućiti doživljaj "Avatara" u svom domu.

Ono što je pobudilo posebno zanimanje izvan velikog tržišta sjeverne Amerike, je najava ranije ovog mjeseca da je FIFA potpisala ekskluzivni odgovor sa tvrtkom SONY, po kojem SONY ima pravo na snimanje 25 utakmica na SP 2010, koristeći 3-D tehnologiju. Dogovor predviđa izdanje ekskluzivnog Blu-Ray 3-D izdanja, a oko prava za TV emitiranja se i dalje lome koplja.

Po pisanju londonskog "Independenta", tradicionalni CES (najveći sajam potrošačke elektronike), koji će se održati u Las Vegasu od 7-10 siječnja 2010 http://www.cesweb.org će ovoga puta biti skup gdje će u potpunosti dominirati 3D TV. JVC, LG, Panasonic, Phillips, Samsung, Sharp i Sony će predstaviti svoja 3D TV rješenja, počevši od najvažnijeg dijela, TV-a, preko Blu Ray za 3-D. Radi se o ogromnom tržištu, u 2009 je prodano 145 milijuna LCD TV-a, ukupnog prihoda od $128 milijardi USD.

Avatar,Sony

Zainteresirani ste? U tome slučaju, počnite sa štednjom. Okvirna cijena za mali 20" 3-D TV je oko $3.000 USD, a za 40" model - sitnica, $12.000 USD.

HercegBosna.org