REDATELJ "TITANICA" I "AVATARA" PRODAJE SVOJU VILU "Samo" 33 milijuna dolara za privatnost

Titanic,redatelj,Avatar,vila ,SAD
HOLLISTER RANCH REALTY/PLANET/PLANET/PROFIMEDIA

Oscarom nagrađeni redatelj James Cameron poznat po blockbusterima "Titanic", "Avatar" i "Aliens", zahvaljujući inovativnim idejama pomaknuo je granice u stvaranju filmova, a tako je pomaknuo granice i vlastitog življenja. Bajkoviti samoodrživi ranč Hollister na obali oceana u Kaliforniji napravio je po svojoj mjeri, a sada ga stavlja u prodaju za 33 milijuna dolara.

Titanic,redatelj,Avatar,vila ,SAD

Za Hollywood skromno drveno zdanje od 750 četvornih metara prostire se na zemljištu od čak 50 hektara u mjestu Gavioti nedaleko Santa Barbare. Ima organske vrtove, bazen, veliku štalu s konjima, pašnjake, heliodrom, solarnu i vjetroelektranu, dva velika bunara za navodnjavanje i pitku vodu, a jedinstvenim ga čini nevjerojatan pogled na ocean, piše Gloria.hr.

Titanic,redatelj,Avatar,vila ,SAD

Zbog ogromnog imanja zagarantiran je potpuni mir koji mu je bio mu potreban za pisanje scenarija za ‘‘Avatar‘‘, kako je svojedobno otkrio medijima. Nije poznato zašto prodaje to velebno imanje no možda ima veze i s financijama.

Naime, sa suprugom Suzy Amis Cameron ranč je kupio prije dvadesetak godina za 4.375.000 dolara, a ako uspije dobiti traženu cijenu, ne bi više trebao brinuti o budućnosti. Oni su od običnog ranča s konjima napravili samoodrživo imanje, uredili okućnicu, pobrinuli se da sve bude u skladu s prirodom pa će i novi vlasnik morati imati slične afinitete. Velika vrijednost imanja je potpuna privatnost jer zemlje ima dovoljno za izgradnju omanjeg sela.

Titanic,redatelj,Avatar,vila ,SAD

U glavnoj zgradi, jer postoji i gostinjska, ima pet spavaćih soba, sedam kupaonica, prostrani dnevni boravak, dva ureda, manja teretana, igraonica, kino… U kući postoji i ogromna prostorija s visokim drvenim stropovima, naglašenim rustikalnim drvenim gredama i kamenim podovima, a kuća je dizajnirana s mnogo velikih staklenih vrata i visokih prozora kako bi i okoliš postao dio interijera, a prvenstveno zbog dramatičnog pogleda na ocean koji oduzima dah.

Titanic,redatelj,Avatar,vila ,SAD

Dodatan plus je to što je imanje udaljeno samo nekoliko koraka od ljupke Drakeove plaže, koja je dio netaknutog rezervata "Hollister Ranch Shoreline Preserve".