Što ako je princeza Diana lažirala svoju smrt?

princeza Diana, princeza Diana, ubojstvo, princeza Diana, ubojstvo, prometna nesreća, princeza Diana, istraga, prometna nesreća
U romanu Monica je iznijela pretpostavku kako je princeza Diana lažirala svoju smrt u kolovozu 1997. godine u tunelu u Parizu.

Razlog lažiranja je želja za normalnim životom. Dianin brat Grof Spencer je u komemorativnom govoru rekao kako je njegova pokojna sestra bila najprogonjenija osobna u suvremenoj povijesti.

'Moja princeza je fikcionalni lik, baziran na princezi Diani. Ona ispunjava svoju fantaziju i posljednjih desetak godina živi u malenom gradiću u Americi, gdje u časopisima traži fotografije iz Londona kako bi osjetila dašak starog života. Nailazi na članak o koncertu koji su njeni sinovi organizirali u Hyde Parku na desetu obljetnicu njene smrti. Fragilni mir koji je stvorila konstantno narušavaju podsjetnici što je izgubila - ne glamur kraljevstva, već vlastitu djecu. Lydia, naslovna junakinja romana ima mnogo zajedničkih točaka s Dianom. Obožavali su je milijuni, u emotivnom je životu doživjela odbijanje, slomljeno srce i izdaju', rekla je Monica Ali za Daily Mail.