Spojite prste i otkrijte zašto se vjenčani prsten nosi baš na prstenjaku

... na ruci prolazi vena koja vodi direktno do srca. Upravo zbog povezanosti prsta i srca ta je vena nazvana 'vena amoris', što na latinskom znači 'vena ljubavi'.

Ovaj simboličan naziv usko je povezan s tradicijom u kojoj muškarac ženi poklanja prsten koji ona nosi na prstenjaku, što opisuje čin koji bi trebao ovjekovječiti njihovu ljubav.

"Prstenjak simbolizira ljubav, zajedništvo muškarca i žene, a nekada se vjerovalo da njime prolazi vena koja vodi direktno do srca "

No Kinezi imaju još jednu, vrlo zanimljivu i romantičnu priču koju možete isprobati i sami te se uvjeriti kako tajna i snažna veza između partnera itekako postoji.

Prema kineskom učenju svaki prst na ruci simbolizira jedan dio vas:
- Palac - vaši roditelji
- Kažiprst - vaša braća i sestre
- Srednji prst - vi sami
- Prstenjak - vaš muž ili žena
- Mali prst - vaša djeca

Spojite li jagodice prstiju lijeve i desne ruke, a srednje prste savijete prema unutra te ih spojite cijelim srednjim djelom, dobivate položaj koji će vam otkriti ovu romantičnu simboliku.

- Pokušate li odvojiti palce, uspjet ćete. Razlog je taj što ćete se i vi kad-tad odvojiti od svojih roditelja i započeti svoj samostalni život.

- Pokušate li odvojiti kažiprste, uspjet ćete. Razlog je taj što će se i vaša braća i sestre odvojiti i zasnovati svoju obitelj.

- Pokušate li odvojiti male prste, uspjet ćete. Razlog je taj što će vaša djeca odrasti te će i oni otići i započeti samostalan život.

- Pokušate li odvojiti prstenjake, nećete uspjeti. Razlog je taj što je muškarcu i ženi suđeno da cijeli život ostanu zajedno, nerazdvojni.

zadovoljna.hr