Uskoro ćemo na svom Facebook profilu držati novac, plaćati s njim i slati ga drugima?

Facebook, računala, internet, privatnost, Facebook, greška, Facebook, mostarci, šokirani novim profilom, mostarske kurve, Facebook, Facebook, YouTube, hercegovački vicevi, Facebook, Skok prihoda, Facebook, prihodi od reklama, Cijena dionice, Facebook socijalna mreža, Ukupni prihodi, Facebook, od mobilnog oglašavanja
Facebook je dozvole zatražio od irske središnje banke, a ako mu banka odobri dozvolu za pružanje financijskih usluga, ljudi bi mogli držati novac na računu Facebooka, prebacivati ga na račune drugih ljudi, ili koristiti ga kao sredstvo plaćanja online, piše Jutarnji.hr.

Glavna svrha nove Facebookove usluge, tvrde upućeni izvori, bilo bi slanje novca obitelji za ljude koji rade u inozemstvu, što je dio Facebookove strategije za jači prodor na tržišta u razvoju, poput Indije i Afrike.

- Materijalnost bankarstva i financija mijenja se svaki dan, a ova promjena je najvidljivija na tržištima u razvoju, gdje ne postoji takva infrastruktura, rekla je Elizabeth Cobbett, predavačica međunarodne političke ekonomije na Sveučilištu East Anglia.

- Ovo je čist početak za novu tehnologiju. To je jasno vidljivo u Africi. Facebook želi udio u tome, i u velikom potencijalnom tržištu, izjavila je.