Tableti nisu prijetnja osobnim računalima

... Xbox Surfacea, navodnog gaming tableta kojeg ova kompanija priprema. Prema nekim predviđanjima, prodaja ovakvih tableta trebala bi se povećati s 34 milijuna koliko se očekuje da će ih se prodati ove godine, na 67 milijuna u 2013. godini.

Usprkos ovim brojkama te strahovanju nekih PC kompanija kako će povećana prodaja tableta utjecati na smanjenu prodaju osobnih računala, u Lenovo nisu zabrinuti s povećanom prodajom tableta s dijagonalom ekrana od sedam inča te smatraju da takvi uređaji na tržištu neće konkurirati računalima, nego - pametnim telefonima.

Izvršni direktor ove kompanije Yang Yuanqing kaže da je, nakon što je pročitao izvještaj o Appleovom iPadu mini, optimističan o trendovima na tržištu tableta te kaže da tržište bolje prihvaća tablete s manjom dijagonalom ekrana. To je odličan signal da tablete neće zamijeniti tradicionalna računala te je vjerojatno da će konkurirati telefonima, a ne računalima, smatra Yuanqing.

Dodao je i da će, zahvaljujući novoj verziji Windowsa, sve popularnija postati hibridna računala i računala s ekranima osjetljivim na dodir.

Izvor: pcchip.hr