FOTO  Mostarska Gimnazija se priprema za novu ONLINE školsku godinu

Mostarska Gimnazija se priprema za novu ONLINE školsku godinu
Hercegovina.info

Ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta u Vladi Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Rašid Hadžović i direktor Nansen dijalog centra (NDC) Mostar Elvir Đuliman uručili su Gimnaziji Mostar 28 tableta kako bi olakšali rad učenika i profesora uključenih u NDC-ove obrazovne programe u toj gimnaziji.

"NDC je dugogodišnji partner ministarstva obrazovanja i možemo im se još jednom zahvaliti za sve ono što rade za naše učenike i nastavnike. Zahvaljujemo na ovoj današnjoj donaciji kao i na nedavnoj donaciji u Stocu. Također bih iskoristio priliku da pozovem druge partnere koji imaju mogućnost da nam pomognu, jer ne znamo što će se događati na jesen, hoće li se nastava izvoditi u školskim klupama ili online", kazao je tom prigodom ministar Hadžović.

Direktor NDC-a Mostar Elvir Đuliman istaknuo da je današnja donacija samo jedna točka u dugogodišnjoj uspješnoj suradnji s Gimnazijom Mostar i drugim obrazovnim ustanovama u Mostaru i drugim hercegovačkim gradovima.

"Nadamo se da će ova donacija pomoći učenicima da lakše prate redovite aktivnosti koje se provode u okviru našeg projekta, kao i u praćenju njihovih redovitih školskih aktivnosti", dodao je Đuliman.

On je podsjetio da NDC Mostar u školama u Mostaru i Stocu provodi model integriranog obrazovanja. Radi se o novom pristupu obrazovanju koji omogućava uspješnu komunikaciju i suradnju učenika, roditelja i nastavnika u multietničkim zajednicama kroz kreativan odgoj u obrazovnom procesu.

Direktor Gimnazije Mostar Haris Idriz zahvalio je Ministarstvu obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ i NDC-u Mostar na podršci koju kontinuirano pružaju toj mostarskoj školi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"NDC je društveno odgovorna organizacija koja dugi niz godina pomaže kako našoj, tako i drugim školama. Pored ove donacije, mi smo ove godine zajedno s NDC-om proveli akciju uređenja našeg igrališta i školskog okoliša. Sada je taj prostor otvoren i dostupan za sve građane Mostara i nećemo stati na ovome", poručio je Idriz.