Računalo vam je zaraženo?

internet, tv, sex, pornografija, muškarci, internet, zdravlje, depresija, internet, stranice, skipe, ubojstvo, on line, računala, Facebook, on line, kupovina internetom, pažnja, virus, računalo, internet, igrice, smrt, kompijuter, rad, kuća, posao, portali, lažne informacije, virus, Računalni virus , malware, računalo, lažne informacije, dnevni listovi, noćna ptica , psihijatar, istraživanje

Simptome je nekada teško primijetiti, no nekada su oni lako uočljivi. Donosimo nekoliko savjeta koji će vam pomoći u dijagnozi i otklanjanju malvera s računala.
Simptomi:
Računalo odjednom radi sporije.

Ako se vrijeme potrebno za obavljanje svakodnevnih zadaća bez očitog povoda produžilo ili računalo u pozadini vrti jako velik broj procesa, moguće je da imate problema s napasnicima.
Standardni programi za održavanje ne funkcioniraju. Malver će često pokušati zaštititi se tako što će isključiti programe koji vam trebaju pomoći u njegovu otkrivanju i uklanjanju. Stoga ako programi kao što su Windows Update, antivirusni programi, Regedit, System Restore ili Msconfig ne rade kako treba, posumnjajte na malver. Imajte pritom na umu kako neki od tih programa mogu prestati funkcionirati i zbog drugih razloga.
Ne možete ukloniti nove alatne trake. Jako puno programa može usput instalirati i novu alatnu traku (toolbar) u vaš preglednik. Obično je to tek privremena gnjavaža. Ali ako se vraćaju nakon što ste ih isključili ili ih uopće ne možete isključiti, u pitanju je ozbiljniji problem.
Promijenila se početna stranica i tražilica, bez vašeg znanja. Slično kao i s alatnom trakom - ako je do promjene došlo mimo vaše volje i ne možete vratiti postavke koje želiteiti, čeka vas obračun s malverom.
Što možete poduzeti?
Za početak pretpostavite kako je vaš antivirusni program kompromitiran i skenirajte računalo s drugim alatom, koji ne treba instalirati - dobar primjer je ESET Online Scanner. Preporučljivo je skenirati s uključenim načinom rada Safe Mode with Networking.