Kako ubrzati rad računala

Kolko puta ste instalirali neki program ili igru i nakon nekoliko dana ste u potpunosti zaboravili na nju?

Punjenje sistema sa raznim beskorisnim programima znatno usporava rad računala, pa kao prvi korak savjetujemo brisanje svih nepotrebnih i nekorištenih programa.

Pretjerana histerija oko zaštite računala od virusa i raznih napasti takđer može utjecati na brzinu rada računla. Antivirusni program znatno usporava rad na slabijim računalima, a neki korisnici potpuno bespotrebno instaliraju dva ili više antivirusna programa što je velika greška jer se sa tim potezom dobiva uporavo suprotan efekt.

S vremena na vrijeme skenirajte sustav antivirusnim programom, defragmentirajte disk (dovoljno je jednom na nekoliko mjeseci), skenirajte disk i izbrišite nepotrebne stvari.

Ukoliko ništa od navedenog ne daje rezlutate, probajte sa ponovnom reinstalacijom Windowsa. Ovaj korak prepustite iskusnijoj osobi, a prije formatiranja diska nemojte zaboraviti napraviti backup osobnih stvari.

Windows 7, a posebno Vista za ugodno korištenje zahtijevaju minimalno 2 GB RAM memorije, a poželjno je 4 GB. Nadogranja memorije je relativno jednostavna i ukupan trošak nadogranje košta tristotinjak kuna ili manje.

izvor: vijesti.gorila.hr