Jesu ti starci frendovi na Fejsu?

OK, jasno je da smo svi u vrlo različitim odnosima sa starcima. Neki su si frendovi, drugi ne razgovaraju, treći se kolju, četvrti uopće ne znaju tko su im straci... ok to je već crnjak. Ali fakat, bez obzira na sve, da li biste prhvatili starog ili staru da vam bude frend na Facebooku?

Znamo što o tome misle američki tinejdžeri, točnije oni između 16 i 18 godina. Njih čak dvije trećine su si prijatelji sa starcima na najvećoj društvenoj mreži. Khm, izgleda malo too much. No, određen broj njih (16 posto) dobili su dopuštenje staraca otvoriti account na Fejsu isključivo ako im budu frendovi. Tako da brižni mamica i tatica mogu barem malo nadzirati što im milo dijete tamo radi, s kim se druži i tako tome...

Friend Request - Ignore

S druge strane, 38 posto američkih teensa ignoriralo je roditeljski zahtjev za prijateljstvo.

Sve je to malo škakljivo. Naravno da bi se mnogi od nas htjeli povjeriti starcima i ne skrivati neke bitne dimenzije svog života, no opet - želimo svoju privatnost bez da nam stalno nad glavom visi roditeljska kontrola. Izgleda najnormalnije da ti najbliži u rodu mogu poslati poruku, no ne izgleda najnormalnije da ti gledaju baš svaku fotku s tuluma koju je gore stavio neki frend i tagirao te. Još bolje, zamisli da škiljiš po profilu od starog, a tamo mu se po komentarima upucava neki vrući komad koji ne liči baš na tvoju mamu.

A ono, nije sve to ni tako loše. Bolje je neke stvari saznati i prihvatiti na vrijeme. Kako oni, tako i mi..

izvor: kuler.teen385.com