Crnogorac od Facebooka traži pola milijuna dolara

Mustafa Fteja, prenosi New York Post, optužio je Facebook da mu je ukinuo korisnički račun bez objašnjenja. Na taj način, prekinuta mu je komunikacija s prijateljima i obitelji u Crnoj Gori, Albaniji, Njemačkoj i Austriji te uništene osobne uspomene sačuvane u obliku komentara i slika, tvrdi on.

'To je bio način na koji sam održavao vezu s ljudima u svijetu', rekao je Fteja i dodao kako je ukidanjem korisničkog računa izgubio kontakt s 340 online prijatelja. Mjesecima je pokušao od Facebooka doznati zašto mu je profil ukinut, no nikad nije dobio odgovor. 'Zovem ne javljaju se, pišem ne odgovaraju', priča Fteja.

Tužba zbog vjerske diskriminacije

'Živio sam u komunističkoj zemlji u kojoj ljudi nisu imali prava. Ovo meni isto izgleda', rekao je Fteja, koji je inače rodom iz Crne Gore. 'Ne radim ovo zbog novca, već zbog pravde. Vjerujem kako ona tu mora postojati', zaključio je Fteja.

Njegov korisnički račun na Facebooku ukinut je 24. rujna. U tužbi je naveo kako ga je Facebook isključio jer je muslimanske vjere, a sama tužba bazirana je na vjerskoj diskriminaciji. 'Znam samo jedno, nisam učinio ništa. Ništa nisam prekrišio', istaknuo je i dodao da u suprotnom ne bi podigao tužbu. Facebook se nije oglasio o ovom slučaju.

izvor: dnevnik.hr