PROMO  Uživajte u fantastičnoj turskoj kavi na klasičan i praktičan način

Uživajte u fantastičnoj turskoj kavi na klasičan i praktičan način

Ovu kavu možete pripremiti na klasičan način u džezvi i na praktičan način, prelijevanjem vrućom vodom.

Dosadašnja istraživanja o tome tko najviše i istinski uživa u omiljenom napitku, kavi, su pokazala da se nalazimo visoko na svjetskoj ljestvici kavopija. Istina je da je pijenje kave na našim prostorima dobilo formu rituala jer rijetko čiji dan započinje i završava bez prijatnog mirisa i bogate arome kafe. 

Kažu da uživanje u ritualu ispijanja kafe smanjuje tjeskobu, druženje s dragim i milim osobama nas uveseljava a pri tome ponekad uzimamo i predah od užurbanog načina života. 
Takav način života, kada sve više vremena provodimo van kuće i kada se on-to-go životni stil pokazao sve praktičnijim, ritual ispijanja kave dodatno upotpunjuje i opušta. 

Većina nas dan započinje šalicom crne kave pripremljene u džezvi, na onaj pravi klasičan način, dok nemali broj voli brzu pripremu ali i bogat okus prave turske kave koja se może pripremiti na brži i praktičan način jednostavnim prelijevanjem vrućom vodom. 

Erna Šošević, osnivačica Bizbook, B2B mreže za napredno poslovanje kaže da je kavu počela piti kao student, ne da bi se probudila ili ostala budna, nego da "razbistri" misli i ostvari fokus potreban da obavi svoje zadatke. 

„Kasnije je taj ritual pripreme i ispijanja kave postao poveznica s razmišljanjima i kreiranjima ideja zbog kojih sam ostvarila rezultate koje imam danas. Svaki brainstorming s timom, pripremu novog projekta ili pisanja jedne od razvojnih strategija Bizbook-a započinjem sa šalicom kave na stolu. Kava je važan dio moje svakodnevice, ukus i miris koji mi pomažu da budem produktivnija u svojoj domeni djelovanja, privatno i poslovno”, zaključuje Erna. 

Pijenje kafe ne poznaje generacijske granice i svjedoci smo da svaka generacija priprema kavu na način koji odgovara ritmu i dimnici njenog življenja. Upravo je Franck prepoznao tu potrebu i razvio Franck Cremu koja nudi jednostavnost brze pripreme, i balansiran okus što su nam potvrdili i mladi poduzetnici i freelanceri tijekom nedavnih druženja u Banja Luci, Sarajevu i Mostaru. 

Većina njenih je naglasila da šalica ove fine kave i njen bogat miris dobro dođu u toku predaha od svakodnevnog zahtjevnog rasporeda i da im je posebno drago kada se svi okupe na jednom mjestu i uživaju u kavi nježnog okusa i bogate arome u svom coworking prostoru. Također su priznali da vrlo rado u jutarnjim satima sebi pripreme ovaj napitak u džezvi, ali i da zbog prirode posla, ponekad čak i noću, rješenje je šalica brzo pripremljene turske kave. 

Uz dvostruki način pripreme – klasično u džezvi i praktično, prelijevanjem vrućom vodom, Franck Crema je rješenje za sve kavoljupce, za svaku priliku i gdje god se nalazili. Možete je naći u više različitih pakiranja – u vrećicama od 200, 500 grama kao i praktičnom pakiranju koje se može lako ponijeti bilo gdje – vrećici od 9 grama koje je dovoljno za jednu šalicu kave.

Njezine kremaste note čokolade i kakaovca, uz bogatu pjenu, bez dodatka instanta, pružaju jedinstven dugotrajni okus koji preferiraju istinski ljubitelji turske kave.