Pero ujutro kukuriče, a popodne nosi jaja

kokoš, pijetao, dvospolac, pero iz donje dubrave
Pero iz Donje Dubrave u Međimurju glavna je tema u susjedstvu. Marija i njen suprug Josip (77) još od proljeća raspravljaju kojeg je spola. Govore kako je u početku bio "pile ko pile". No nakon što se opernatio, počele su nedoumice. Kljunom se satima dovodio u red. Postao je veći od ostalih kokoši, a onda mu je narasla krijesta - baš kao u pijetla.

Međutim, rep je ostao kratak - kao u kokoši. Iako je isprva bila uvjerena da je kokoš, Marija je u jednom trenutku morala popustiti.

- Moja dojučerašnja kokoš jednog je ranog jutra zakukurikala. Suprug je pobjedonosno uzviknuo: ‘Vidiš da je muško!' Morala sam se pomiriti s time - kaže. I tako je Pero postao muško.

- Seksao se s ostalim kokošima, a potom se pipkao i gospodski uređivao- govori Marija. Ipak, nakon nekoliko dana pijetao je opet postao kokoš.

- Prolazila sam kraj kokošinjca i vidjela Peru da sjedi u košari u kojoj kokoši nesu jaja. Pola sata trebalo mu je da snese jaje. I naravno, opet je počela rasprava. Ni dandanas ne znamo je li muško ili žensko - zaključuje vlasnica, koja sa suprugom o tome više ne raspravlja, ali Pero je enigma cijelom susjedstvu, i šire.

Ujutro u pola šest, dok su još u krevetu, slušaju ga kako kukuriče. Poslije se udvara i redom izgazi sve kokoši. Slijedi njegovo uređivanje, a popodne se pretvori u kokoš koja sjedi u košari i redovno nosi jaja.

- Jako smo zadovoljni jer je tako svestran i poseban. Seksualno - sve u jednom - zaključuju zadivljeni susjedi, koji su svome Peri obećali dug život u njihovu dvorištu, a susjedi poručuju kako je priča o Peri prigodna za temu referenduma, koja je popularna ovih dana.

Izvor:24sata