Ovo su namirnice koje nutricionisti nikada ne bi jeli

namirnice, zamrzavanje , hrana, trovanje, ljeto, namirnice, Nutricionisti, jelo, hrana, raspoloženje, hrana za jelo, zdravlje, namirnice, Nova godina, što jesti za novu godinu

Rhiannon Lambert, nutricionista iz Londona, otkrila je koje namirnice bi svi trebali izbjegavati, a većina tih proizvoda se smatra zdravima, piše Daily Mail.

Sirup od agave nije zdrav. Ova biljka iz porodice kaktusa, latinskog naziva agava, obiluje fruktozom, od 75 do 90 posto, što znači da ga organizam ne probavlja dobro te da brzo i puno podižerazinu šećera u krvi.

Niskokalorični jogurti sadrže zapanjujuće količine šećera. "Mnoge vrste niskokaloričnih i dijetalnih jogurta sadrže puno šećera. Držite se grčkog jogurta i dodajte mu voće", preporučuje Lambert.

Nisu zdrave ni proteinske pločice. "Okarakterizirane su kao zdrava poslastica, međutim sadrže umjetni zaslađivač sukralozu za koju su istraživanja pokazala da podiže razinu šećera u krvi stvarajući osjećaj gladi".

Čuvajte se i žitarica

Istina je da se instant nudle nikada nisu smatrale zdravom namirnicom, ali ako ste nekada sebi rekli da je to zdravije nego čokolada, pogriješili ste.
Rhiannon objašnjava: "Tko bi uopće pročitao stotinu sastojaka od kojih su napravljene. Ne mogu ih čak ni klasificirati kao hranu. One povećavaju kardiometabolički sindrom koji može uzrokovati probleme sa srcem, dijabetes ili udar. Žene su posebno osjetljive i izložene negativnim efektima".

Nezdrave su i žitarice. Rhiannon kaže da su zobene žitarice jedine koje bi pojela, a da su najgore za naše zdravlje one koje su označene kao žitarice za gubljenje težine ili za djecu.

Izvor: net.hr